Junnubilisliiga uudistui ja laajeni: liigatoimintaa nyt kaikissa Suomen kunnissa

Markku Ryytty
16.3.2015


Suomen Biljardiliitto ry:n ja Resulttia Solutionsin yhteistyössä toteuttama nuorisotilojen joukkueiden välinen Resulttia Solutions -junnubilisliiga täyttää viisi vuotta syksyllä 2015. Tämän kunniaksi alle 18-vuotiaiden joukkueilla pelattava 8-palloliiga on uudistettu. Uusiksi on mennyt niin Internet-sivusto kuin joukkuekokokin. Paljon on tapahtunut puoli vuotta kestäneiden uudistus- ja laajennustöiden aikana.

Suurin muutos on kuitenkin se, että poikkeuksellisesti huhtikuussa alkavalla sarjakaudella 2014-2015 junnubilisliiga on sanalla sanottuna valtakunnallinen eli kaikki Suomen 317 kuntaa käsittävä. Toisin sanoen Suomen jokaisessa kunnassa järjestetään ikioma junnubilisliigansa, jos kunnasta ilmoittautuu vähintään kaksi joukkuetta. Junnubilisliigan ansiosta kaikilla alle 18-vuotiailla on nyt mahdollisuus pelata biljardiliigaa omassa asuinkunnassaan. Liigapelaaminen sopii niin tytöille kuin pojillekin.

Kaikki liigaottelut pelataan arki-iltaisin omassa kunnassa. Pelimuoto on 8-pallo. Jokaisessa ottelussa joukkuetta edustaa kolme pelaajaa, kun aiemmin on pelattu pääsääntöisesti nelihenkisillä joukkueilla. Kevään liigafinaalit ja palkintojenjako ovat ensisijaisesti oman kunnan runkosarjan voittajajoukkueen kotipelipaikassa. Mahdollisuuksien mukaan finaalitapahtuma järjestetään paikallisella biljardisalilla.

Joukkueilla ilmoittautumisaikaa 31.03.2015 saakka

Paikkakunnittain järjestettävään Resulttia Solutions -junnubilisliigaan osallistuakseen joukkue tarvitsee nuorille sopivan pelipaikan, jossa on biljardipöytä, sekä täysi-ikäisen yhteyshenkilön. Alle 18-vuotiaita pelaajia on oltava vähintään kolme, mutta heidän nimiään ei tarvitse ilmoittaa ennen kautta. Uusia pelaajia voidaan ottaa mukaan kauden aikana.

Joukkue voi ilmoittautua nettilomakkeella viimeistään 31.03.2015. Tämän jälkeen joukkue maksaa osallistumisensa, saa otteluohjelman, pelaa ottelunsa ja ilmoittaa kotiotteluidensa tulokset sähköpostilla. Otteluohjelmista, tulospäivitystä ja palkinnoista huolehtivat liigajärjestäjät.

Junnubilisliigan täysin uusitulla Internet-sivustolla jokaisella 317 kunnalla on oma liigasivustonsa. Nettitulospalvelusta löytyvät kaikkien otteluiden, joukkueiden ja pelaajien tilastot. Taulukoita ja tilastoja on vuodesta 2010 alkaen ja niitä voi hakea päivän mukaan. Erittäin laajan verkkosivuston ja tulospalvelun suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa liigan pääyhteistyökumppani Resulttia Solutions.

Lisätietoja ja joukkueiden ilmoittautuminen:

http://www.junnubilisliiga.fi