SBiL syyskokous on pidetty

Markku Ryytty
26.11.2021

Biljardiliiton syyskokous on pidetty maanantaina 22.11.2021 Helsingissä. Kokouksessa valittiin mm. hallituksen jäseniä sekä vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Syyskokouksessa oli paikalla valtakirjoilla 5 jäsenseuraa ja niiden edustajaa; Espoon Biljardikerho, Riihimäen Biljardiseura, Hyvinkään Biljardikerho, Ritz Club ja Lahti Pool -90.

Kokous järjestettiin hybridikokouksena, eli osa kokousedustajista oli paikan päällä Sporttitalolla Helsingin Pitäjänmäellä ja osa etäyhteydellä.

Kokouksessa valittiin hallituksen jäsenistä jatkamaan vuosiksi 2022-2023 seuraavat henkilöt: Tuomas Komi, Marjella Frosterus ja Sami Karttunen. Uutena valittiin Juuso Lukkari.

Vanhoista hallituksen jäsenistä jatkavat edelleen vuoden 2022 ajan Heikki Aunio, Mika Palviainen, Jari Sampakoski sekä puheenjohtajana Joni Ahola.

Matti Jokela valittiin toiminnantarkastajaksi, Jan Morelius varatoiminnantarkastajaksi.

Jäsen- ja liittymismaksut päätettiin pitää edelleen samoina kuin aikaisempina vuosina, eli jäsenmaksu 130 euroa ja liittymismaksu 35 euroa.

Vahvistettiin liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Päätettiin muuttaa liiton toimintasääntöjä vastaamaan Suomen Olympiakomitean ohjeiden mukaisesti niin, että niissä on mainittu tarkemmin kaikkien toiminnassa mukana olevien sitoutuminen ottelutulosten ja -tapahtumien manipuloinnin ehkäisyyn sekä sitoutuminen Urheilun oikeusturvalautakunnan toimivaltaan. Toimintasääntöihin tehtiin myös muutamia muita tarpeellisia tarkennuksia.

Päätettiin muuttaa myös liiton kurinpitomääräyksiä vastaamaan samoin Suomen Olympiakomitean ohjeita. Muutoksia tuli lähinnä 4§ Rankaisuoikeus -kohtaan alla olevat lisäykset:

4.2. Käsiteltäessä tapauksia, jotka mainitaan liikunnan ja urheilun yhteisissä vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskevissa kurinpitomääräyksissä, rankaisuvaltaa käyttää urheiluyhteisön yhteisen eettisten rikkomusten kurinpitolautakunta.

4.3. Epäillyissä dopingrikkomuksissa rankaisuvaltaa käyttää voimassa olevassa Suomen antidopingsäännöstössä mainittu kurinpitoelin

Puheenjohtajana toiminut Joni Ahola päätti kokouksen klo 19:15.

Pöytäkirja

Toimintasuunnitelma

Talousarvio

Toimintasäännöt

Kurinpitomääräykset