Poolin kilpailutoimintaan liittyvää infoa

3.6.2021

 

Loppukauden 2020 - 2021 kilpailut

Sijoittamiset tulevan viikonlopun kilpailuihin menevät voimassa olevien (Biljardi.org) rankinglistojen mukaan. Ensi kauden kilpailuohjekirjaan tulee uudet tarkemmat määritykset, jos kilpailuja jää kauden aikana pelaamatta. Uuden määrityksen mukaan RG-listalla pelaamattomat kilpailut eivät enää vaikuta.

RG-listat määritellään seuraavasti (vain järjestetyistä kilpailuista):

- FPT: 4 edellistä SM-kilpailua ja 4 edellistä RG-kilpailua (kronologisessa järjestyksessä) ja heikoin pistemäärä pudotetaan pois.

- Divarit: 4 edellistä SM-kilpailua ja 6 edellistä RG-kilpailua (kronologisessa järjestyksessä) ja heikoin pistemäärä pudotetaan pois.

- Naiset: 4 edellistä SM-kilpailua ja 4 edellistä RG-kilpailua (kronologisessa järjestyksessä) ja heikoin pistemäärä pudotetaan pois.

- Seniorit: 4 edellistä SM-kilpailua ja 5 edellistä RG-kilpailua (kronologisessa järjestyksessä) ja heikoin pistemäärä pudotetaan pois.

- Juniorit: 4 edellistä SM-kilpailua ja 5 edellistä RG-kilpailua (kronologisessa järjestyksessä) ja heikoin pistemäärä pudotetaan pois.

- Haastajasarja: 10 edellistä (pelattua) RG-kilpailua (kronologisessa järjestyksessä) ja heikoin pistemäärä pudotetaan pois.

Huom! RG-kilpailujen määrä riippuu kauden aikana pelatuista RG-kilpailuista ja SM-kisojen kohdalla tarkoitetaan neljää eri SM-lajia (8, 9, 10, 14.1)

Muutos ei ole suuri, mutta käytännössä RG-listat saattavat hieman muuttua kesäkuun aikana. Oikaisun tarkoitus on oikeudenmukaisuus, että RG-listalla huomioidaan vain pelatut RG-kilpailut, eikä RG-listat voi muuttua pelaamattoman kilpailun vuoksi.

 

Mapon Finnish Pool Tour

Kausi päättyy tähän. Ensi kauden puolelle ei siirretä tämän kauden osakilpailua. Niille pelaajille jotka ovat maksaneet täyden kausimaksun, palautetaan 200,00 euroa. Ensi kauden ensimmäinen ranking-kilpailu pelataan syyskuussa Vaasassa. Kausimaksu 400,00 eur, joka maksetaan kahdessa erässä. Lajipäällikkö on vielä erikseen yhteydessä pelaajiin ensi kaudelle ilmoittautumisen osalta.

Ensi kaudelle suoraan paikan saavat (jo päivitetyn ranking-listan mukaisesti):

- FPT ranking-listan 24. parasta pelaajaa (mikäli pelaaja ei ota paikkaa vastaan niin syyskaudella ei voi osallistua Divarin ranking-kilpailuihin. SM-kilpailuihin on osallistumisoikeus.)

- Divari ranking-listan 4. parasta pelaajaa (mikäli pelaaja ei ota paikkaa vastaan niin syyskaudella ei voi osallistua Divarin ranking-kilpailuihin. SM-kilpailuihin on osallistumisoikeus.)

Karsintakilpailuun (10-pallo) voivat osallistua:

- FPT ranking-listan sijalla 25. - 28.  olevat pelaajat

- FPT ranking-listan sijalla 30. - 32.  olevat pelaajat (poikkeuksellisesti)

- Divari ranking-listan sijalla 5.-12. olevat pelaajat

- Karsintakilpailun neljä parasta saavat FPT paikan

Ensi kaudella osakilpailun järjestävällä seuralla ei ole enää ns. villejä kortteja yksittäiseen osakilpailuun. FPT tiimillä on max kaksi villiä korttia per osakilpailu.

 

Syyskauden 2021 - 2022 kilpailuista

Kilpailukalenteri tulee olemaan todella tiukka johtuen siirrettävistä SM-kilpailuista, myös kansainvälisten kilpailuiden osalta. Priorisoidaan niin että SM-kilpailut saadaan pidettyä, mutta näillä voi olla päällekkäisiä vaikutuksia hyvin tiiviin kv-kalenterinkin kanssa erityisesti loka-marraskuun aikana. Voi olla, että esimerkiksi kv. kilpailukalentereiden mahdolliset muutokset vaikuttavat vielä syksyn kilpailukalenteriin. Yleisen sarjan ja naisten pari SM-kilpailu, sekä senioreiden joukkue SM perutaan kokonaan tältä vuodelta.

Muutokset kilpailukalenteriin ovat vielä hyvin mahdollisia, mutta niistä tiedotetaan hyvissä ajoin. Katso päivitetty ensi kauden kilpailukalenteri runko https://www.sbil.fi/pool/kilpailutoiminta/ jota täydennetään kesän aikana sovittujen pelipaikkojen kanssa.

 

Marko Muukka

Pool lajipäällikkö