Poikkijoelle ja Makkoselle EM pronssit

3.4.2014

Marika Poikkijoki
Marika Poikkijoki
Petri Makkonen
Petri Makkonen
Aki Heiskanen
Aki Heiskanen
Riikka Saaranen
Riikka Saaranen
Jussi Iivonen
Jussi Iivonen
Abbas AL-marayati
Abbas AL-marayati
Jouni Tähti
Jouni Tähti
Pool EM 10-pallon mestarit Katarzyna Wesolowska (Puola), Fred Dinsmore (Irlanti) sekä David Alcaide (Espanja). Kuva: EPBF/DK
Pool EM 10-pallon mestarit Katarzyna Wesolowska (Puola), Fred Dinsmore (Irlanti) sekä David Alcaide (Espanja). Kuva: EPBF/DK

Suomi otti ensimmäiset mitalinsa poolin EM-kisoissa Pohjois-Kyproksella. 10-pallossa Petri Makkonen ja Marika Poikkijoki pääsivät pronssille sarjoissaan.

Petri Makkonen oli tiukilla puolivälierässä Hollannin Huidi Seen kanssa. Ottelu meni aina ratkaisuerään saakka, jossa See teki päälleveto virheen jonka jälkeen turvalyönnistä Makkonen sai oman paikkansa. Ensin kaksi ylilyöntiä peräkkäin 6 ja 7, niiden jälkeen varmasti loput pallot pussiin ja välierään.

Välierässä Makkoselle vastaan tuli niin ikään hollantilainen Ivo Aarts. Aartsilla onnistui kaikki mitä hän yritti ja lisäksi muutaman onnekkaan lyönnin avustamana voitti ottelun 8-3. Miesten 10-pallon Euroopan mestaruuden voitti Espanjan David Alcaide. Aki Heiskasen sijoitus oli lopulta 17, kun Abbas AL-marayati ja Jussi Iivonen olivat sijalla 65. Pelaajia yhteensä 98.

Naisten sarjassa Marika Poikkijoki paransi peliään alkukierroksilta peli peliltä. Pronssimitali varmistui kun puolivälierässä kaatui Itävallan Sandra Baumgartner 6-2. Poikkijoki sai hyvän revanssin Baumgartnerista joka voitti aiemman kohtaamisen toisella kierroksella.

Välierässä Poikkijoki joutui jo 1-5 tappioasemaan Puolan Katrina Wesolowskajaa vastaan josta hän taisteli itsensä vielä 4-5 tilanteeseen. Wesolowskaja teki kuitenkin loput pallot ja eteni finaaliin. Wesolowskaja voitti lopulta naisten mestaruuden. Suomen toinen naisedustaja Riikka Saaranen sijoittui sijalle 17. Pelaajia yhteensä 46.

Pyörätuolipelaajien sarjassa Suomen Jouni Tähti ei yltänyt parhaimpaansa. Tähdelle on yleensä enemmän sääntö kuin poikkeus olla EM mitalistien joukossa, mutta nyt Tähden sijoitus jäi viidenneksi kun Iso-Britannian Aslam Abubaker oli parempi puolivälierässä erin 6-5.

Suomelle kuitenkin hienot kaksi pronssimitalia kilpailujen toisessa pelimuodossa. Seuraavaksi EM turnaus jatkuu miesten ja naisten joukkuekilpailulla sekä ensi viikolla on vuorossa 8- ja 9-pallo.

Kilpailusivusto

Livestream

Sami Karttunen