Liiton kultainen ansiomerkki no. 16 Markku Korhoselle

30.10.2020

Liiton kunniapuheenjohtaja Ahto Alander (vasemmalla) luovutti kultaisen ansiomerkin Markku Korhoselle.
Liiton kunniapuheenjohtaja Ahto Alander (vasemmalla) luovutti kultaisen ansiomerkin Markku Korhoselle.

Biljardiliiton perustajahenkilöihin kuuluvalle Markku Korhoselle on myönnetty liiton kultainen ansiomerkki. Korhonen toimi biljardiliiton puheenjohtajana vuosina 1975-77 ja sitä ennen hallituksen jäsenenä kahden vuoden ajan.

Markku Korhonen lukeutuu yhdeksi merkittävimmäksi henkilöksi suomalaisessa biljardissa vaikuttaen mm. liiton syntymiseen sekä lajin kehittämiseen 1970-1980 luvuilla. Eräs merkittävimmistä saavutuksista oli YT-klubien ja Biljardiliiton välinen yhteistyö ja toimintojen yhdistäminen, jonka hedelmistä saamme nauttia vielä tänäkin päivänä. Yhteistyön seurauksena liitto sai kymmeniä uusia jäsenseuroja, joka johti tuolloin jäsen- ja pelaajamäärän räjähtävään kasvuun. Korhosen puheenjohtajakaudella biljardiliitto myös rekisteröitiin viralliseksi yhdistykseksi vuonna 1977. Lopulta biljardi tuli myös tunnustetuksi urheilulajiksi vuonna 1988 SVUL:n jäsenyyden myötä.

Korhonen on vaikuttanut myös Kouvolan biljardiyhteisössä vuosikymmenet ja ollut arvostetun Kultakello -kilpailun johtajana ja kilpailijana miltei alusta alkaen. Hän kuului vuosien ajan Kouvolan Biljardiklubin johtokuntaan. Korhonen myötävaikutti myös biljardin kehittämisessä biljardipöytien kunnossapitäjänä sekä armeijan piirissä saaden sieltä mukaan uusia pelimiehiä.

Suomen Biljardiliitto ry:llä oli ilo ja kunnia luovuttaa Markku Korhoselle kultainen ansiomerkki hänen 80-vuotissyntymäpäivänään 7.10.2020. Merkin luovutti liiton kunniapuheenjohtaja Ahto Alander.