Tiedote SBiL kilpailujen järjestäjille ja osallistujille

10.3.2020

Kuten olette kaikki huomanneet, koronavirus on todettu nyt myös Suomessa. Biljardikilpailut järjestetään edelleen normaaliin tapaan, mutta kaikkien on syytä huolehtia siitä, ettei virus pääsisi tarttumaan eikä myöskään leviämään kilpailutapahtumien kautta.

Huomio:

Kilpailuissa ei suositella kättelemistä.

Kilpailupaikoilla tulisi olla käsidesiä saatavilla. Muistetaan hyvä käsihygienia.

Kilpailuun ei tule osallistua, mikäli epäilee sairastavansa tai kokee flunssan tyyppisiä oireita (kuume, yskä, kurkkukipu, päänsärky, hengenahdistus).

Jos olet sairastunut ja joudut peruuttamaan osallistumisesi, ilmoita asiasta heti puhelimitse kilpailun johtajalle, mikäli ilmoittautuminen on ehtinyt päättyä. Muussa tapauksessa peru ilmoittautuminen normaaliin tapaan ilmoittautumismenettelyn mukaisesti.

Mikäli epäilet saaneesi koronavirus tartunnan, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin. Sairastuneiden tulee noudattaa terveysviranomaisten ohjeita.

Alla Terveystalon ohjeita:

KUINKA TARTUNNALTA VOI SUOJAUTUA?

Koronavirukset leviävät ihmisestä toiseen erityisesti hengitystie-eritteiden välityksellä pisaratartuntana. Suurin riski tartunnalle syntyy, kun tartunnan saanut yskäisee tai aivastaa lähiympäristöön. Tartunta on mahdollinen myös kosketustartuntana pintojen kautta. Tartunnan saaminen oireettomalta ihmiseltä on tämän hetkisen tiedon mukaan epätodennäköistä.

INFEKTION TORJUMISEKSI

Suosittelemme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Myös kättelyä kannattaa välttää infektioaikana.

OHJEITA TARTUNNAN TORJUNTAAN

  • Pidä kädet puhtaana. Pese kädet lämpimällä vedellä ja nestesaippualla.
  • Jos pesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
  • Kun käytät alkoholipitoista käsihuuhdetta, ota kerralla määrä, jolla pystyt hieromaan kätesi kauttaaltaan.
  • Älä koskettele likaisilla käsillä kasvojasi suun ja nenän alueelta.
  • Jos yskittää, yski nenäliinaan, heitä nenäliina sekajätteesi. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski hihasi yläosaan. Älä yski kämmeneesi.
  • Suu-nenäsuojuksen käyttö ei ole tarpeellista. Poikkeuksena on terveydenhuollon henkilöstö, koronavirusinfektioon sairastuneet henkilöt ja heidän lähipiirinsä.

Lisätietoa saa Terveyden ja hyvinvointilaitoksen sivuilta https://thl.fi/fi/