Tupla-SM onnistui loistavasti

29.1.2019

Stefan Sellberg ja Simo Korpela sekä kaikki Tupla-SM kisassa mukana olleet vapaaehtoiset toimijat loivat unohtumattoman tapahtuman.
Stefan Sellberg ja Simo Korpela sekä kaikki Tupla-SM kisassa mukana olleet vapaaehtoiset toimijat loivat unohtumattoman tapahtuman.

Vaasassa järjestetty poolbiljardin 8- ja 10-pallon Tupla-SM tapahtuma oli upea kokonaisuus, jossa kaikki osa-alueet toimivat moitteettomasti. Kilpailun yleisorganisointi oli täydellistä, jossa kaikki pienetkin yksityiskohdat oli otettu hienosti huomioon.

Otteluiden aikataulutus piti luotettavasti, tuomarointi ja tarvittaessa kellotus tapahtui jämäkästi ja pelipöydät olivat kunnossa. Samoin tulospalvelu toimi pientä viipyilyä lukuun ottamatta luotettavasti, live striimit myös. Ja kun vielä lisätään, että Hotelli Waskia oli pelipaikkana juuri sopiva 24 pelipöydälle ja kun sen majoitus- sekä ravintolapalvelut olivat kaikki käden ulottuvilla, niin olosuhteiden voi sanoa olleen kaikin puolin loistavat. Myöskään näyttävää TV areenaa unohtamatta, sillä ISTV näyttikin netissä suorana lähetyksenä molempien lajien semifinaalit ja finaalit.

Kilpailuun osallistuneilta pelaajilta kuului pelkkää positiivista puhetta kisajärjestelyistä. Harvoin, jos koskaan, on pelaajia myös tiedotettu niin aktiivisesti kuin tässä tapahtumassa on tehty. Myös katselijoita oli tullut seuraamaan kilpailua ja heiltäkin kuului hyväksyviä kommentteja tapahtumasta.

Vaasalaiset seurat; The Billiards Club Vaasa, Vaasa Senior Biljard sekä The Club olivat yhdistäneet voimansa tätä tapahtumaa varten. Seurojen vapaaehtoisia olikin mukana kymmeniä erilaisissa kisatehtävissä. Samat henkilöt muuten auttoivat pelipöytien pystytyksessä sekä purkamisessa.

Tupla-SM tapahtuman pääorganisoinnista vastasivat vaasalaiset Stefan Sellberg sekä Simo Korpela. Molemmat herrat ovat käyttäneet tapahtuman järjestämiseen satoja tunteja oman työnsä ohella.

Stefan Sellberg, minkälaisia tunnelmia sisälläsi nyt pyörii, kun tapahtuma on saatu onnellisesti päätökseen?  

- Kyllähän tunne on aivan upea ja hienoa kun kaikki on mennyt aivan nappiin. Pelaajien palaute on ollut runsasta ja positiivista, joka tarkoittaa, että ollaan onnistuttu järjestämään pelaajille oikeanlainen tapahtuma. 14 kuukauden tempaus on nyt ohi, helpottunut tunne, mutta väsynyt. Varmaan huomenna erikoinen paluu arkeen, kun ei tarvitse miettiä tätä tapahtumaa enää. Tässä on ollut niin paljon erilaisia asioita, mutta olen myös oppinut paljon esim. tv tuotannosta, joka onnistui erinomaisesti, ammattitaitoinen kuvausryhmä teki ihmeitä.

Mitä tapahtuma on antanut vaasalaisille seuroille ja paikkakunnan biljardille?

- Ei pysty mitenkään kiittämään tarpeeksi kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat olleet tätä tekemässä. Aivan uskomatonta sitoutumista jokaiselta. Vaasalaisille bilishenkilöille tämä on antanut lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, lähentänyt seuroja ja niiden jäseniä entisestään. Uskon tämän vaikuttavan myönteisesti vaasalaiseen biljardikulttuuriin ja ihan valtakunnan tasolla myös. Toivottavasti tämän tapahtuman hyvän näkyvyyden ansiosta saadaan lisää biljardiseuraajia ja -harrastajia.

Miten tästä eteenpäin, nähdäänkö Tupla-SM Vaasassa myös ensi vuonna?

- Tulevaisuudesta ei osaa vielä sanoa, täytyy tehdä tarkkaa analyysia tästä ja puntaroidaan asiaa tarkemmin. Mutta eihän sitä tiedä vaikka tästä konseptista tulisi vielä osa kaksi.