Pyramidikausi 2018-2019 tuo tullessaan uudet tuulet

7.8.2018Kotimaan kilpailukausi on ovella ja varsinkin pyramidi on kokemassa suuria muutoksia. Pyramidissa tullaan pelaamaan tällä kaudella sekä pyramidin mestaruussarjaa että vähemmän kokeneille tarkoitettua haastajasarjaa. Kauden yleinen kilpailuohjekirja sekä pyramidin kilpailuohjekirja on päivitetty.

Pian myös muiden lajien kilpailuohjekirjat julkaistaan

 

PYRAMIDI:

Pyramidin mestaruussarjan (The Finnish Master Series) merkittävin muutos on kausimaksun mahdollisuus. Jokaisessa kauden viidessä mestaruussarjan osakilpailussa on 50€ yksittäinen osallistumismaksu ja mestaruussarjaan saa osallistua kaikki SBIL:n jäsenseurojen jäsenet sekä ulkomaalaiset pelaajat. Kausimaksu mahdollistaa halvemman kokonaisuuden sillä 150€ maksulla pelaa koko kauden kaikki viisi osakilpailua. Jokainen turnaus pelataan Helsingin Puhveliklubilla (PVK) ja kaikki pelit pelkästään isoilla pyramidipöydillä.

Pyramidin mestaruussarja järjestetään SBIL:n ja PVK:n yhteistyöllä ja suurimmat yhteistyökumppanit ovat Suomen Biljardimyynti ja Kaiverruskallio palkintoineen. Mestaruussarjassa on tarkoitus pitää muhkeammat palkinnot kuin aikaisemmin pyramidin RG-kilpailuissa ja lisäksi Suomen Biljardimyynti tarjoaa koko kauden voittajalle lisäbonuksena yli 500€ arvoisen kepin.

Pyramidin mestaruussarjan kausimaksun pelaajaksi voi ilmoittautua soittamalla tai lähettämällä viestiä lajipäällikkö Juho Nykäselle
(+358 40 767 3066 / nykanenjuho@gmail.com).

Pyramidin haastajasarja on puolestaan tarkoitettu vähemmän pelanneille tai kokonaan uusille pyramidin ystäville. Erikseen mestaruussarja statuksen saaneet pelaajat eivät saa pelata haastajasarjaa. Mestaruussarjan statuksen saaneet henkilöt ovat kaikki voitteneet joskus yleisen sarjan SM-mitalin. Haastajasarjassa pelataan kauden aikana viisi osakilpailua ja B-mestaruus kilpailu eri puolella Suomea. Sarjassa voi pelata myös uudella ja halvemmalla B-lisenssillä.

 

Lajipäällikkö Juho Nykänen kertoo, miksi mentiin kokonaan uuteen sarjajärjestelmään?

- Taustalla uuteen sarjajärjestelmään on kokemus siitä että tasoerot lajin kilpapelaajien välillä ovat merkittävät. Kokemukset ja palaute divarisarjoista rohkaisi haastajasarjan perustamiselle ja meidän terävin kilpapelaajien kärki alkaa myös olla jo sen verran leveä että Mestaruusarjalla on edellytykset onnistua. Myös sarjatasojen luominen Kara biljardiin muutama vuosi sitten ja kokemukset sieltä rohkaisivat tekemään jotain tämän suuntaista.

Toki muutos vie aina aikaa, tämä sarjataso päivitys on laskettu noin 3 vuoden jaksolle jonka pohjalta katsotaan uutta suuntaa mikäli siihen koetaan tarvetta. Toki kausien välillä viilataan ja höylätään ja kentän palaute on äärimmäisen suuressa roolissa tässä.


Sarjajärjestelmämuutosten lisäksi myös pyramidiin tulee poolista jo viime kaudella tuttu kilpailuvetojärjestelmä www.biljardi.org:

- Biljardi.org järjestelmän käyttöönotto tuo Pyriksen tähän päivään kisavedon näkökulmasta se tuo mukanaan mm.
  * LIVE tulospalvelun
  * Automaattisesti päivittyvät rankinglistat
  * Ilmoittautumisen itse kilpailuun keskustelupalstan sijaan
  * Ja paljon muuta lähitulevaisuudessa 

Aikaisemmin rakensimme pyramidiin systeemin jossa jokainen sijoitus lopputuloksissa oli saatavissa selville. Nykyinen biljardi.org järjestelmä ei tähän taivu, eli palaamme tässä ns. vanhaan - samaan kuin on käytetty poolissakin. Eli jaetut sijat 3-4, 5-8, 9-12 jne. palaavat osaksi arkea. Tämä on myös se kansainvälinen linja eli menemme sen kanssa linjassa.

Uuden sarjajärjestelmän ja maajoukkue konseptin kautta pyrimme myös kehittämään yhteistyötä niin vanhojen yhteistyökumppaneiden kuin uusien kesken. Tähän myös panostetaan hiukan uudella asenteella ja osaamisella. Mikäli kentältä löytyy henkilö, jolla on mielenkiintoa olla mukana auttamassa pyramidikentän rakentamisessa, laita viestiä niin kerromme lisää.

Ei muuta kuin tutustukaahaan uuteen järjestelmään, nimeä listaan ja pallot bönthöön!

 

Terveisin Nyksy

Juho Nykänen
Pyramidi Lajipäällikkö, Suomen Biljardiliitto ry.
Finnish Billiard Federation
Sport director for Pyramid Billiard
+358 40 - 7673066
 
------------------------------------------------

Kauden 2018-2019 pyramidin kilpailuohjekirja on päivitetty:
http://pyramidi.sbil.fi/@Bin/2288710/SBIL+Pyramid+kilpailuohjekirja+2018-19.pdf

Lisäksi on päivitetty kauden 2018-2019 yleinen kilpailuohjekirja:
http://www.sbil.fi/@Bin/6568905/SBIL+Yleinen+kilpailuohjekirja+2018-19.pdf
(yleiset kilpailuohjeet on erotettu omaan dokumenttiinsa)

Kauden 2018-2019 kilpailukalenteri:
http://pyramidi.sbil.fi/kilpailutoiminta/