Snooker huipentuu jälleen kevään MM-kilpailuihin

10.4.2018

Eurosportin selostuskaksikko Snookerin MM-kilpailuissa
Aki Kauppinen ja Ville Pasanen
Eurosportin selostuskaksikko Snookerin MM-kilpailuissa Aki Kauppinen ja Ville Pasanen

Snookerin kovin tapahtuma ja yksi vuoden kohokohdista on jälleen ovella, kun maailmanmestaruudesta pelataan ensi kuun vaihteessa Englannin Sheffieldissä, Crucible -teatterissa. Eurosport on todella vahvasti tuttuun tapaan lähetyksissä mukana ja Suomen otteluita selostaa Aki Kauppinen ja Ville Pasanen.

Tällä viikolla alkaa Snookerin MM-karsinnat joihin osallistuu myös Suomen Robin Hull. Hän saa torstaina 12.4. vastaansa Kiinan kovan Cao Yupengin joka on pelannut tällä kaudella jo pari kertaa turnausten finaaleissakin. Kolmella voitolla varmistaa MM-karsinnoista paikan itse MM-kilpailuihin, 32 parhaan joukkoon Crucibleen. Varsinainen päätapahtuma alkaa 21. huhtikuuta.

Eurosportin selostamoon palaa myös tauon jälkeen Ville Pasanen. Yksi suomalaisen biljardin kautta aikain parhaisiin biljardipelaajiin lukeutuva Pasanen on itse voittanut Snookerin SM-kultaa viidesti urallaan. Ville Pasanen tulee selostamaan valtaosan MM-kilpailujen arki-illoista.

Eurosportin Snookerin vakioselostaja Aki Kauppinen Pasasesta:
"Upea juttu, kun Ville taas mukana. Tietämystä ei keneltäkään enempää löydy ja vieläpä erinomainen ulosanti".

Suomessa seurataan varsinkin Eurosportin kautta valtavasti Snookeria ja moni odottaa kieli pitkällä tämän vuoden kilpailuja. Snookerin tämän vuoden maailmanmestari selviää maanantaina 7.5. ja voittaja kuittaa huikean 425000 punnan shekin.