Lauantaipäivän ja illan MM otteluita

22.10.2016

Juho Nykänen ja Jyri Rautiainen kävivät tunteikkaan kamppailun
Juho Nykänen ja Jyri Rautiainen kävivät tunteikkaan kamppailun
Mikko Hämäläinen
Mikko Hämäläinen
Mika Stark
Mika Stark
Kaisan lajipäällikkö Tuomas Komi
Kaisan lajipäällikkö Tuomas Komi
Ville Pasanen
Ville Pasanen
Petri Pohjola
Petri Pohjola
Akseli Matikkala
Akseli Matikkala
Ari Huusko
Ari Huusko
Marko lindberg
Marko lindberg
Tamperelaiset Antti Marjamäki ja Ilkka Korhonen ottivat veljellisesti yhteen
Tamperelaiset Antti Marjamäki ja Ilkka Korhonen ottivat veljellisesti yhteen

Kaisa MM kilpailussa pelattiin koko lauantaipäivä tiiviissä tahdissa. Lopulta kymmenen pelaajaa seuloitui sunnuntain ratkaisupäivälle

Kaisan MM kilpailussa puhtaalla olleet Espoon Biljardikerhon Mika Stark ja Kokkolan Karoliinan Ari Huusko kävivät tasaisen ottelun, joka kuitenkin lopulta päätyi Starkin 60-46 voittoon ja kevyeen tuuletukseen. Tunteet olivat näemmä Mikalla hyvin mukana loppuun asti.

- Vähän tuntuu että peli paranee koko ajan. Olin jo tässä pahasti perässä, mutta sain sitten pelin auki. Nousujohteista koko turnauksessa tähän asti, ainakin siltä tuntuu. Samoin itseluottamus on nousussa, nyt on hyvä pitää pieni tauko ennen seuraavaa koitosta, sanoi keskittyneen oloinen espoolainen.

Turun Pasi Mettälä otti niukan taisteluvoiton Kouvolan Jari Timosesta. Viimeinen kaisa kulmaan aiheutti katsomossa pientä kommentointia, johtuen siitä ettei pallo ollut sinne kunnolla näkyvissä, sillä se oli aivan punaisen pallon vieressä.

- Kyllä kaisa oli tehtävissä, mutta piti saada tarkalla ja sopivalla voimakkuudella, siinä oli sekin ongelma, jos ei olisi mennyt, niin se olisi jäänyt punaisen taakse, selvitti Pasi Mettälä tilannetta ottelun jälkeen. Tiukkaa ja reilua vääntöä oli. Jännä peli johon sain hyvän alun 33 pisteen sarjalla. Onhan tää ollut omalta osalta vähän ylä- ja alamäkeä, jatkoi Mettälä.

Tamperelaiset Antti Marjamäki (Tampereen Suomalainen Klubi) ja Ilkka Korhonen (Tampereen Kauppaseura) kohtasivat veljellisissä merkeissä. Marjamäki lähti otteluun ilman tappiota, mutta niin vain Korhonen punnersi alun takaa-ajoasemasta ohi ja voittoon 60-35.

- Vastassa oli rakas treenikaveri Antti. Tietysti tällainen kisapeli on erilainen kuin harjoituspeli kotipuolessa, pelataan tarkempaa ja keskitytään paremmin eikä huidella sinnepäin. Kovaa oli taistelu ja nyt tuli voitto, hymyili Ilkka pelin jälkeen treenikaveri Antti vierellään.

Kuudennella kierroksella Mikko Hämäläinen pudotti Antti Marjamäen.

-Pelasin parasta peliä, rakensin hyvin pari paikkaa ja tein niistä yli 20 pistettä. Ekat pelit on menneet aika rutiinilla, ei huippusuorituksia, mutta ei huonojakaan. Huomenna on tärkein päivä, mietti Mikko Hämäläinen.

Kaakkois-Suomen herruudesta käytiin tunteikas kamppailu Kouvolan Jyri Rautiaisen ja Pyhtään Juho Nykäsen välillä.

-  Uskomaton taistelu alusta alkaen pallo kerrallaan. Alusta alkaen tuntui ettei ole mitään jakoa ja Nykänen menee menojaan. Juho pelasikin tosi hyvin, teki hienoja pussituksia. Ajattelin, että jos saan pari paikkaa, niin niistä pitää kaivaa pisteitä ja niin se sitten menikin, sanoi Jyri iloisena ja helpottuneena. Täällä on ollut vaihtelevia pelejä, pari tosi vaikeaa joista ekan kierroksen peli oli ehkä elämäni hankalin. Vastustaja pelasi hyvin ja mun piti vain odotella että saisin pisteitä. No lopulta sekin päätty hyvin. Käsi pysyy vakaana ja tekniikka on kunnossa. Siihen on syynä uusi nahka, jonka vaihdoin just ennen kisoja. Treenasin koko syksyn ja yritin vaikka mitä mutta mikään ei tuntunut onnistuvan. Lopulta vaihdoin nahan ja se tuotti tulosta, Jyri jatkoi.

Myös Mika Stark jatkaa vahvoja otteitaan ja on Rautiaisen kanssa ainoat puhtaalla pelillä sunnuntaille jatkavat. Starkin käsittelyssä Marko Lindberg sai ensimmäisen tappionsa.

Helsinkiläinen Petri Pohjola murskasi Timo Muhosen toiveet jatkosta pikapelillä tuloksella 60-2. Myös kaisan lajipäällikkö Tuomas Komi jatkaa sunnuntaille, kukistaessaan Ilkka Korhosen. Hyviä otteita jatkavat myös Ari Huusko, Pasi Mettälä, Akseli Matikkala sekä Ville Pasanen, joka dramaattisesti voitti illan viimeisessä ottelussa Kimmo Hakalan rankkareilla. Hakala teki viimeisellä lyöntivuorolla valkoisen nousten 61 pisteeseen. Varsinainen peliaika päättyi tähän ja seuranneesta rankkarista Ville Pasanen voitti teikkauksen ja pääsi aloittamaan. Pasanen teki siitä kaksi kaisaa ja voitti ottelun.

Näin siis kymmenen pelaajaa jatkaa maailmanmestaruuden tavoittelua sunnuntaina aamulla klo 10.

Pelaaja, seura

Ari Huusko, Kokkolan Karoliina

Marko Lindberg, Hämeenlinnan Biljardiseura

Mika Stark, Espoon Biljardikerho

Petri Pohjola, Puh.veli Klubi, Helsinki

Pasi Mettälä, Karoliina Klubi -79, Turku

Jyri Rautiainen, Red Ball, Kouvola

Mikko Hämäläinen, Oulun Biljardikerho

Ville Pasanen, Ritz-Club, Helsinki

Tuomas Komi, Espoon Biljardikerho

Akseli Matikkala, Oulun Biljardikerho

Tuloksia