Nico Siekkinen OSM mestaruuteen

1.10.2016

OSM Suomen mestari Nico Siekkinen
OSM Suomen mestari Nico Siekkinen
Miklas Hakkarainen SM hopeaa ja voittaja Nico Siekkinen
Miklas Hakkarainen SM hopeaa ja voittaja Nico Siekkinen
Mitalistit Miklas Hakkarainen (2), Nico Siekkinen (1), Petteri Forsström (3) sekä Mikael Stenfors (3)
Mitalistit Miklas Hakkarainen (2), Nico Siekkinen (1), Petteri Forsström (3) sekä Mikael Stenfors (3)
Nico Siekkinen
Nico Siekkinen

Helsingin Yliopiston Nico Siekkinen vei opiskelijoiden SM kultaa. Hopeaa Hämeen Ammattikorkeakoulun Miklas Hakkaraiselle. Pronssimitalit saivat Mikael Stenfors Turun Ammattikorkeakoulusta sekä Petteri Forsström Yliopistosta.

Biljardin OSM 1.10.2016 Galaxie Tampere

23 pelaajaa lähti mukaan historian kolmanteen opiskelijoiden biljardin SM kilpailuun Tampereen Galaxie Centeriin. Osallistujat olivat hyvin jakautuneet eri puolilta Suomea useiden eri alojen korkeakouluista. Aikaisemmat opiskelijamestaruudet olivat napanneet vielä nykyisinkin pelipöytien ääressä viihtyvät helsinkiläinen Mikko Jäntti sekä vantaalainen Jouni Nykänen.

Ensimmäisellä kierroksella nähtiin sekä tasaisia että yksipuolisia otteluita joista pari meni kontralle ja parin pelin päättyessä puhtaasti 5-0. Voittajien puolella pysyivät 8 cupiin saakka Turun Ammattikorkeakoulun Mikael Stenfors, Hämeen Ammattikorkeakoulun Miklas Hakkarainen, Helsingin Yliopistossa opiskeleva Nico Siekkinen sekä Tampereen Teknillisen Yliopiston Petri Ahvonen. Varsinaista pikapelaamista esittänyt ja kaksi ensimmäistä peliään selvästi 5-0 ja 5-1, voittanut Tampereen Ammattikorkeakoulun Aki Pöyhönen joutui ottamaan vauhtia loserpuolelta hävittyään Ahvoselle niukasti 4-5. Tämä ei Pöyhösen vauhtia hiljentänyt vaan seuraavaksi hän otti 25 minuutissa 4-0 voiton Aalto Yliopiston Vili Tuomisaaresta mennen helposti 8 cupiin. Mikael Stenfors Turun Ammattikorkeakoulusta kuitenkin pudotti Pöyhösen lennon niukalla 5-4 voitolla.

8 cupissa Miklas Hakkarainen otti puhtaan 5-0 voiton Samuli Mattilasta (Tampereen Yliopisto) mennen semifinaaliin Stenforsia vastaan. Toisesta semifinaaliparista saatiin Siekkinen ja Petteri Forsström (Turun Yliopisto), joka kukisti vahvoja alkukierroksen otteita esittäneen kotisalillaan pelanneen Petri Ahvosen 5-3. Siekkinen otti niukan 5-4 voiton Atte Paloniemestä (Tampereen Teknillinen Yliopisto).

Semifinaaleissa Stenfors – Hakkarainen kävivät tasaisen kamppailun viime palloille saakka. Lopulta Hakkarainen sai kunnian pussittaa viimeisen pallon ottaen finaalipaikan.

Siekkinen – Forsström oli jo menossa hyvää vauhtia loppuun saakka Siekkisen komennossa tilanteessa 4-0, kunnes Forsström sai peliään auki ensin tilanteeseen 1-4 ja sitten 2-4. Se jäi kuitenkin Forsströmin viimeiseksi eräksi sillä Siekkinen nappasi seuraavan erän itselleen mennen finaaliin Hakkaraista vastaan.  

Finaali

Hakkarainen – Siekkinen 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5.

Finaali oli hyvin yksipuolista, sillä Siekkinen otti vakuuttavan 5-1 voiton.

- Aloitus toimi tänään hyvin ja onnistuin välttämään helpot virheet suurimmilta osin. Olen tyytyväinen että peli pysyi kasassa ja tasaisena koko päivän ajan, sen takia helpot virheet jäikin vähiin, summasi tuore opiskelijoiden Suomen mestari Nico Siekkinen .

- Onneksi en lähtenyt nostamaan pelitempoa vaikka peli kulki niin hyvin. Aloitus onnistui myös finaalissa ja siitä oli helppo tehdä partteja. Onhan tää kunnioitettava saavutus kun aikaisemmin on ollut sellaisia voittajia kuin Mikko Jäntti ja Jouni Nykänen, hienoa päästä historiankirjoihin heidän kanssaan.

- Meidän opiskelupiireissä biljardi ei ole kovin paljoa esillä, olen kyllä yrittänyt meidän tiedekunnassa saada porukoita pelaamaan, mutta heikolla menestyksellä. Täytyy ensi kerralla panostaa kisan markkinointiin kampuksella paremmin. Pitää vielä kiittää sponsoreita Jasalste Oy:tä ja Suomen Biljardimyyntiä, Nico Siekkinen muisti kohteliaasti yhteistyökumppaneitaan.

Miklas Hakkarainen on pelannut vasta kaksi vuotta biljardia, mutta päässyt jo hyvälle tasolle.

- Olen aloittanut biljardikilpailuissa viime vuonna. Vähän on vasta kilpailukokemusta ja se näkyi myös tässä kilpailussa. Alkoi puhti loppua eikä kisakunto vielä riittänyt. Hävisin kyllä selvästi paremmalle pelaajalle, se oli kyllä selvä. Täytyy vaan pelata enemmän jotta turnauskestävyys kehittyy paremmaksi, sanoi hienon päivän pelannut hopeamitalisti.

OLL:n puheenjohtaja Bennie Wardi  oli tyytyväinen biljarditapahtumaan.

- Biljardin OSM kilpailu oli hyvin järjestetty kaiken kaikkiaan aina ennakkoilmoittautumisista kisatapahtumaan saakka. Hyvin selkeää toimintaa alusta loppuun. Näkee että biljardissa on kokemusta kisajärjestelyistä, kaikki meni nappiin, suitsutti Wardi biljardikilpailua.

- Kilpailussa oli hyvät olosuhteet, paikan päällä erinomainen henki ja oli hauska jutella muiden paikkakuntien opiskelijoiden kanssa. Kaiken kaikkiaan läheinen tunnelma, jossa kaikki pääsivät hyvin mukaan toimintaan. Todella hienoa, että saatiin taas biljardi mukaan lähes 20 vuoden tauon jälkeen. Biljardi on kuitenkin matalan kynnyksen laji jota on helppo aloittaa, mutta se voi myös olla mukavaa kilpapelaamista. Biljardin OSM pidetään mielellään mukana tästä eteenpäin kun se saatiin taas käyntiin ja hyvä kun se saadaan myös liiton kilpailukalenteriin mukaan. Toivottavasti ensi vuonna saadaan lisää pelaajia mukaan vaikka nytkin oli todella kivasti pelaajia ensimmäiseksi kerraksi ja ehkäpä jatkossa sekä rento- ja naisten sarjakin saadaan järjestettyä, Wardi hahmottelee luottavaisena tulevaisuutta.

- OSM kilpailut ovat ylipäätään tärkeä osa opiskelijaliikuntaa ja biljardi sopii siihen erittäin hyvin vaikka ei olekaan ns. hikiliikuntaa. Biljardissa yhteisöllisyys tulee hyvin esille vaikka sitä pelataankin näin yksilökilpailuna.

Puheenjohtaja sai itse odotella pelipöydän ääreen tuskaisen kauan, sillä ensimmäiselle kierrokselle arvonnassa tuli ensin walk over ja lopulta Wardi pääsi aloittamaan oman ottelunsa lähes kolmen tunnin odottelun jälkeen.

- Nämä olivat ensimmäiset kilpailut pitkään aikaan, sillä aktiivipelaamisen lopetin jo nelisen vuotta sitten. Nyt kun pääsin taas kisaamisen makuun, niin vähän tuli taas sellainen kipinä, että pitää ehkä aktivoitua kisaamiseen. Nyt kyllä huomasi ettei pelaamisen taso ole ennallaan, mutta muuten oli tosi kivaa pelata. Vähän lyhyeen kisa multa jäi, ensi vuonna pitää tulla uudelleen. Oli myös kiva nähdä kisapaikalla vanhoja pelituttuja vuosien takaa, summasi Bennie Wardi myös omaa suoritustaan kilpailussa. Wardin lopullinen sijoitus oli yhdeksäs.

 

Lopputulokset


1.

Siekkinen Nico, Helsingin yliopisto, teologinen tiedekunta


2.

Hakkarainen Miklas, Hämeen Ammattikorkeakoulu


3.

Forsström Petteri, Turun Yliopisto / Kauppakorkeakoulu

Stenfors Mikael, Turun ammattikorkeakoulu


5.

Ahvonen Petri, Tampereen teknillinen yliopisto

Paloniemi Atte, Tampereen teknillinen yliopisto

Mattila Samuli, Tampereen yliopisto

Pöyhönen Aki, TAMK Sähkövoimatekniikka


9.

Grönholm Miika, Turun kauppakorkeakoulu

Wardi Bennie, Helsingin Yliopisto 

Tuomisaari Vili, Aalto-yliopisto

Timisjärvi Tuomas, Turun yliopisto


13.

Setälä Jarkko, Tampereen teknillinen yliopisto

Kallioinen Antti, Turun yliopisto

Syrjänen Juho, Lappeenranta University of Technology

Cederström Nick, Lappeenranta University of Technology


17.

Ukkonen Mika, Mikkelin ammattikorkeakoulu

Lepistö Pekka, Maanpuolustuskorkeakoulu

Honkasalo Jooel, Leppävaaran Laurea-ammattikorkeakoulu

Murtoperä Miiro, Oulun Diakonia-ammattikorkeakoulu

Kivioja Olli, Tampereen Yliopisto

Tähtinen Lauri, Turun yliopisto

Niiranen Ilari, Helsingin yliopisto