Kaisa MM kisassa tahti tiivistyy ja pelaajat vähenevät

20.6.2013

Alexey Denisov
Alexey Denisov
Marko Lindberg
Marko Lindberg
Kari Kallio
Kari Kallio
Jari Timonen
Jari Timonen
Kimmo Hakala
Kimmo Hakala
Mikko Hämäläinen
Mikko Hämäläinen
Ari Huusko
Ari Huusko
Mika Lehtimäki
Mika Lehtimäki
Marko Makkonen
Marko Makkonen

Timo Muhonen
Timo Muhonen
Marko Nieminen
Marko Nieminen
Evgeny Stalev
Evgeny Stalev
Mika Stark
Mika Stark
Janne Stenberg
Janne Stenberg

Osa pelaajista on jo joutunut katsomon puolelle kun viidettä kierrosta on jo pelattu. Kouvolan kokenut huippupelaaja Jyri Rautiainen joutui taipumaan nuorelle hyvinkääläiselle Marko Makkoselle pistein 49-60. Makkonen jatkaa hyviä suorituksiaan, vaikkakin yksi tappio niskoillaan. Myös Mika Lehtimäki on pelannut hyvin, vaikka keppi ei olekaan kestänyt miehen käsittelyssä, nahka on saanut kyytiä ja lähtenyt jo pariin kertaan, mutta se ei näytä Lempäälän miestä haittaavan. Viimeisen käsittelyn sai kokea Eerik Stenman, joka ei saanut pistettäkään. Lehtimäki kuitenkin jatkaa kilpailua sunnuntaiaamuna, vastassa Janne Stenberg.

- Aika moni on kysynyt että vieläkö sää olet mukana. On vaan täytynyt sanoa että, joo-o näin se näyttää olevan, Lehtimäki kuittasi muiden pelaajien pilke silmäkulmassa esitetyt heitot. Joka tapauksessa hyvää jälkeä Tampereen mieheltä.

Jari Suomalainen pudotti Venäjän Solovyevin 60-35. Jarin motto onkin ollut alusta asti ”Suomalainen voittaa aina”. Solovyev muuten häikäisi ekalla kierroksella tekemällä 60 pisteen sarjan yhdellä lyöntivuorolla. Yllätyksenä voi pitää vuoden 2010 maailmanmestaruuden voittaneen Marko Rautiaisen putoamista 5 kierroksella. Lähtöpassit hänelle antoi Kotkan oma poika Joni Mussalo.

Suurta huomiota saanut Venäjän supertähti Evgeny Stalev jatkaa kisassa vaikka yhden tappion saaneena. 5 kierroksella Stalevin käsittelyyn joutui Kokkolan Tero Kiviaho, jolle ei paljoa ottelusta jäänyt, tappio tuli selvästi 21-60. Aika lailla saman kohtalon, ellei vielä tylymmän, koki Kotkan Janne Pekkola, joka ei saanut tuloslistaan yhtään pistettä. Tosin Jannen pussitus onnistui kerran, mutta kun oma lyöntipallo soljui samalla pussiin, niin pisteitä lopulta puhdas nolla. Stalev pelaa kyllä aika lailla erilaista peliä kuin suomalaiset kaisapelaajat, joten sunnuntaina nähdään vieläkö hänen tyylinsä silloin pitää pintansa.

Kouvolan Jari Timonen moukaroi ensin Kari Keskisen tylysti 60-1 ja seuraavaksi Jari Teittinen sai kokea tappion Timoselle, joka tiesi Teittiselle kotimatkan alkua. Sunnuntaina onkin mielenkiintoista nähdä pärjääkö Timonen Stalevin kyydissä.

Aikaisemmin 4 kierroksella Mika Stark pysäytti vanha herra Matti Jarkon 60-18. Jarkko oli aikaisemmalla kierroksella voittanut suomalais-venäläisen Alexander Poukhlenkon viimeisillä rankkareilla. Starkilla on paljon kaisameriittejä ja hän omaa erittäin vahvan itseluottamuksen, joten sunnuntaina Timo Muhosen on saatava kaikki kyvyt esille Starkia vastaan. Muhonen on vielä tappioitta, joten sitä silmällä pitäen hän ei ole selkä seinää vasten.

Myös Mikko Hämäläinen jatkoi ilman tappioita vielä 6 kierrokselle saakka. Ensin hän kohtasi 4 kierroksella Pekka Laatusen ja 5 kierroksella vastaan asettui Kari Thomenius. Näistä molemmista voitot. Hämäläinen muuten tiputti yhden ennakkosuosikin Petri Pohjolan selvästi, tässä ottelussa Pohjolalla ei ollut mitään mahdollisuuksia ilman yhtään pussituspaikkaa. Hämäläinen saa vastaansa sunnuntai-aamun otteluun Kimmo Hakalan jonka kaksi viimeisintä vastustajaa ja voittoa olivat Kari Kallio ja Marko Nieminen. Nämä herrat pääsevätkin kamppailemaan toisiaan vastaan sunnuntaina.

Kahdeksannelle kierrokselle pääsee varmuudella ainakin yksi pelaaja mukaan jolla ei ole yhtään tappiota, sillä 7 kierroksen ottelussa sunnuntai-aamuna kohtaavat puhtaalla olevat Ari Huusko ja Marko Lindberg. Lauantai-illan viimeisessä ottelussaan Huusko pudotti Juha Kantasen ja Lindberg antoi ensimmäisen tappion Mikko Hämäläiselle.

Nopeasti yhteen vedettynä kamppailu kaisan maailmanmestaruudesta tulee olemaan äärimmäisen tiukka. Loppukahinoissa on mukana suomalaispelaajien lisäksi kaksi taitavaa venäläistä, joista Evgeny Stalev omalla pelityylillään on todella vaikea voitettava, kuten myös hieman tuntemattomampi Alexey Denisov. Mukana on myös erittäin rutinoituja ja monessa liemessä keitettyjä kaisapelaajia, kuten Kari Kallio ja Mika Stark. Tietysti nuoremman polven edustajat joista vaikka Marko Makkonen tai Jari Timonen voivat yllättää. Tai joku muu 14 pelaajan joukosta.

Katso lisää www.kaisamm.fi sivustolta tai tule katsomaan ratkaisuotteluita Kotkan Konserttitalolle.

7 kierros sunnuntaina 21.4.2013

10:00 236 Denisov Alexey - Makkonen Marko 0 - 0
10:00 237 Lehtimäki Mika - Stenberg Janne 0 - 0
10:00 238 Stalev Evgeny - Timonen Jari 0 - 0
10:00 239 Muhonen Timo - Stark Mika 0 - 0
10:00 240 Nieminen Marko - Kallio Kari 0 - 0
10:00 241 Hakala Kimmo - Hämäläinen Mikko 0 - 0
10:30 242 Huusko Ari - Lindberg Marko 0 - 0