Janina Rosten otti 10-pallon SM-kultaa

14.2.2016

SM-mitalistit vasemmalta lukien:  Riikka Saaranen, Janina Rosten, Tuija Soininen ja Tuija Tiihonen
SM-mitalistit vasemmalta lukien: Riikka Saaranen, Janina Rosten, Tuija Soininen ja Tuija Tiihonen

Turkulainen Janina Rosten voitti huippujännittävässä finaalissa Riikka Saarasen 6-5 voittaen uran ensimmäisen Suomen mestaruuden

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pelattu poolin naisten 10.pallon SM-finaali huipentui Janina Rostenin kultajuhliin. Turkulainen Rosten oli jopa hämillään finaalivoitostaan ja ensimmäisestä Suomen mestaruudestaan.

- Jotenkin ei ole ollenkaan sellainen olo, että olen Suomen mestari, Janina Rosten sanoi heti finaalin jälkeen vielä hämillään saamastaan huomiosta television ja lehtitoimittajien piirityksen jälkeen.

- Tunsin, että molemmat tämän päivän vastustajistani olivat varmempia pussittajia. Minulla ei ole pelirutiinia enkä oikein välillä tiennyt miten peliä pelaisi. Mutta tiukille meni ja finaalissa vähän paremmin kuin semissä. Varmaan aamulla oli hankaluuksia huonosti nukutun yön jäljiltä, Rosten sanoi hymyssä suin. Tietysti olisin toivonut itseltäni parempaa peliä mutta tämä oli aivan täydellinen tapahtuma ja kaikki toimi loistavasti. Tästä täytyy nyt katsoa kortit loppuun saakka tämän kauden osalta ja seuraava tähtäin onkin kasi SM kisat.

Hopeamitalisti Riikka Saaranen oli luonnollisesti hieman pettynyt omaan suoritukseensa.

- Vaikka finaalissa tuntui rennommalta kuin semissä, niin silti tein erien lopuissa paljon virheitä. Mahdollisuudet oli omissa käsissä ja olisi ollut hienoa voittaa täällä mutta nyt se ei onnistunut, Riikka Saaranen sanoi harmistunut ilme kasvoillaan.

- Tämä oli kuitenkin todella kiva tapahtuma, puitteet olivat hienot ja yllättävän vähän hallin muu hälinä häiritsi. Olen ylpeä että sain olla mukana täällä ja oli kunnia pelata tässä tapahtumassa, Riikka Saaranen sanoi lopuksi.

Lopputulokset:

1. Janina Rosten, GU

2. Riikka Saaranen, CCA

3. Tuija Tiihonen, AC Luna

3. Tuija Soininen, HSB