Pooljuniorit ja Jouni Tähti Saksan Willingenissä

24.1.2013

9-pallon MM kilpailut alkavat Saksan Willingenissä junioreiden osalta karsintakilpailulla. Suomalaispelaajista ovat mukana hakemassa pelipaikkaa pääkilpailuun tamperelaiset Jesse Huttunen, Jesse Kivelä sekä Miikka Myllymäki (kaikkien seura Pirkanmaan Pool Academy), neljäntenä pelaajana vaasalainen Aapo Virrankoski (Wasa Pool Biljard Club). Karsintakilpailu pelataan 1-2.12.2012.

Moninkertainen pyörätuolibiljardin maailmanmestari Jouni Tähti pelaa samoin Saksan Willingenissä pyörätuolipelaajien MM kilpailussa 5-7.12.2012. Kaarinan kaupungissa asuvalla Jouni Tähdellä on vastassa tutut pelaajat aikaisemmista kilpailuista, kuten aina hankala vastustaja ruotsalainen Henrik Larsson. Kisassa on mukana yksi yhdysvaltalainen ja yksi japanilainen pelaaja, muut ovat eurooppalaisia.

Junnujen karsintakilpailussa on mukana yhteensä 25 pelaajaa, joista kolme parasta pelaajaa pääsee itse pääkilpailuun, joka pelataan heti karsinnan jälkeen samassa paikassa 5-7.12.2012. Suomalaisnelikolla on hyvät mahdollisuudet onnistua karsinnassa, sillä kaikki nuoret ovat pelanneet syksyn kotimaan kilpailuissa hyvällä tasolla.

Jouni Tähden tähtäimenä on pelata hyvä kilpailu paineettomasti.

- En ota itselleni mitään paineita kisasta. En ajattele että mun on pakko voittaa, vaan lähden tekemään omaa hyvää suoritusta. Olen treenannut nyt todella paljon ja peli tuntuu hyvältä. Muilla on paineet, ei mulla. Tiivisti Jouni kisaan valmistautumistaan.

Viisitoista pyörätuolipelaajaa on kilpailussa mukana ja Jounin mukaan heistä noin kolmella-neljällä on mahdollisuus voittaa mestaruus. Jos Jouni vain pysyy terveenä ja pelaa omalla tasollaan, niin silloin mestaruuspokaali tullee taas Kaarinaan.

Kilpailusivusto