The Dynamic Pyramidin MM-kilpailussa Suomalaisten kohtaaminen

24.1.2013

 The Dynamic Pyramidin MM-kilpailut alkoivat tänään Venäjän Siperiassa Khanty-Mansiyksissa ja mukana Suomesta kaksi pelaajaamme; Juho Nykänen ja Jesse Hämäläinen. Juho hävisi avausottelunsa 1-4 kovalle vastustajalle Ukrainan Eugene Palamarille. Sama kohtalo oli Jessellä sillä hän kärsi myös 1-4 tappion Valko-Venäjän Eugene Saltovskiylle. Loser puolella suomalaiset joutuivatkin sitten kohtaamaan toisensa 88 osallistujan joukosta ja näistä paremmaksi lopulta selvitti tiensä jatkoon Juho Nykänen erin 4-2. Hämäläisen turnaus päättyi sijalle 65. ja Nykänen puolestaan jatkaa huomenna paikallista aikaa kello 11:30 ottelujaan ja vastaan asettuu Ukrainan Alexander Bedevka.

Juhon ja Jessen vastakkaisottelun pystyy katsomaan netistä osoitteesta:
http://bambuser.com/v/3145927Päivä 3 (Suomalaisten avausväännöt) keskiviikko 14.11.2012
- Ensimmäisenä tulessa oli suomalaisista Juho Nykänen joka sai vastaansa erittäin iskukykyisen Eugene Palamarin, tuon kuuluisan Ukrainan Alexander Palamarin velipoika. Eugene on aina kova luu itsekkin, vaikkakin lajipäällikkömme mukaan ei pelannut niin hyvin, kuin on tottunut Palamareilta näkemään. Kaksi ensimmäistä erää Nyksyllä oli paikkansa viedä kumpi tahansa, mutta Palamar vei ne molemmat 8-5. Kolmannessa erässä Palamar oli ylivoimainen joten Juho päätti ottaa tauon. Se auttoikin ja Juho iski peliin mukaan vieden erän nimiinsä 8-4. Viidennessä erässä peli meni paljon seiftailuksi ja Juho saikin pienen otteen ja pääsi koittamaan hyvästä paikasta, mutta ei saanut erää itselleen ja Palamar kuittasi erän ja koko pelin itselleen lukemin 4-1. Pöydät tuntui vaikeahkolta ja Nyksykään ei ollut ihan mieleisessään iskussa joten parannettavaa jäi seuraaviin peleihin.
- Jesse Hämäläisellä oli hyvä fiilis ennen otteluaan. Vastustajaa sai hieman odotella, koska Jessellä oli ensimmäiseltä kierrokselta w.o. Vastaan asettuikin sitten Valko-Venäjän 18-vuotias Eugene Saltovskiy joka oli kukistanut ensimmäisen kierroksen ottelussaan Venäjän Oleg Erkulovin 4-2. Lämpimänä miehenä Saltovskiy oli Jesselle melko pitelemätön ja myös hän joutui taipumaan ensimmäisessä ottelussaan lukemin 1-4.
- Kaavioarpa oli sitten Suomalaisille erikoinen sillä 88 pelaajan joukosta he joutuivat pelaamaan toisen ottelunsa vastakkain. Ja koska molemmilla oli piikit alla, joutui toinen lopettamaan MM-kilpailun ensimmäisen päivän jälkeen. Ottelua pääsi seuraamaan ihan livenä streamin välityksellä ja tiukka ottelu siitä sitten tulikin. Hämäläinen aloitti suomi maaottelun tehokkaammin ja hallitsi kahta ensimmäistä erää selkeästi. Molempiin eriin Nykänen nousi takaa pienillä sarjoillaan, mutta vain kaventaen, sillä Hämäläinen vei erät lukemin 8-6 ja 8-6. Tämän jälkeen ote siirtyi Nykäselle ja hän tasoittikin erät voittaen kaksi seuraavaa lukemin 4-8 ja 4-8. Tiukka ottelu jatkui aina loppuun asti, mutta Nykäsellä pysyi hienoinen hallinta ja hän vei kaksi viimeistä erää lukemin 5-8 ja 5-8 ja näin ollen voitti koko ottelun 2-4.

Pitkä päivä takana Suomalaisillamme ja Juho Nykänen jatkaa turnauksessa mukana veitsi kurkulla. Vastaansa Juho saa huomenna torstaina 15.11. paikallista aikaa n. kello 11:30 Ukrainan Alexander Bedevkan. Aamutuimaan siis kello 7:30 Suomen aikaa voi peliä alkaa seurailemaan Dupletin sivuilta http://www.duplet.com.ua/?R=news&id=1890 mistä löytyy myös turnauksen tulosseurantaa ja striimilähetyksiä.

Muuta: Huhut kertovat, että Venäjän Yuri Paschinsky olisi lyönyt hieman vetoa Jessen puolesta Suomalaisten vastakkaistaiston osalta. Jos näin oli, niin sinne meni...