The Dynamic Pyramid (Nevskaja) MM-kilpailut Siperiassa

24.1.2013

 The Dynamic Pyramidin MM-kilpailut alkavat huomenna keskiviikkona 14.11. Venäjän Siperiassa Khanty-Mansiyksissa ja mukana Suomesta on tämän hetken RG-listamme kaksi parasta pelaajaa; Juho "Nyksy" Nykänen ja Jesse Hämäläinen. Kisoissa on mukana kaikenkaikkiaan 88 miestä ja naisten turnauksessa 25.


1. kierroksella Juho Nykänen saa vastaansa todella kovan pelimiehen, Ukrainan Eugene Palamarin (Alexanderin velipoika) joten Kaisa-Karhujen ykköspyramidisti ja kaikki Suomen kolme ensimmäistä RG-kilpailua tällä kaudella voittanut Nyksy joutuu heti alkuun todelliseen tulikasteeseen.


Jesse Hämäläinen saa puolestaan w.o:n ensimmäiseltä kierrokselta ja vastustajaksi tulee toisella kierroksella joko nuori 18-vuotias Valko-Venäjän Eugene Saltovskiy tai Venäjän yksi kova luu, Oleg Erkulov.

Turnauksen tulosseurantaa ja striimejä on helposti nähtävillä osoitteesta:
http://www.duplet.com.ua/?R=news&id=1890


Kilpa-areena (kuva: www.duplet.com.ua)

Päivä 1 (Matka korpeen) maanantai 12.11.2012
- Rinkat pakattuna ja ruumaan lastattuna, Juho Nykänen ja Jesse Hämäläinen lähtivät matkaan Helsinki-Vantaan lentokentältä kello 9:25 ja määränpäänä Moskova joka toimii välietappina pitkällä matkalla. Moskovasta on vielä tuhansien kilometrien lento itään Siperiaan. Hauskana jännitteenä reissulaisillamme ei ole vielä paluulippua lainkaan vaan se tulee kuulemma myöhemmin...
- Sateiseen Moskovaan pelaajamme saapuivat iltapäivällä ja jatkoivat matkaa ensin junalla, sitten metrolla, ja vielä autollakin - suuntana toinen lentokenttä Venäjän sisämaan lentoja varten. Matkaseuraa Suomen pojat saivat moninkertaisesta MM-voittajasta Yuri Paschinskysta joka toimi uuden Audi Q5:n kanssaan kuskina. Lento Siperian Khanty-Mansiyskiin lähti yötä vasten ja saapui määränpäähänsä MM-pelikaupunkiin tiistaina aamuyön tunteina. Samalla lennolla saapui valtaosa turnauksen muistakin pelaajista.

Päivä 2 (Siperia opettaa) tiistai 13.11.2012
- Paikallista aikaa 5:00 aamuyön tunteina saapui Nevskajan MM-pelaajien kone Khanty-Mansiyskiin. 18 astetta pakkasta ja Siperia näytti juuri semmoiselta kuin sen pitääkin. Kirjautuminen uuteen hotelliin ja taso vähintään ok. Aamupala oli kylläkin Suomen pojillemme liian kallis ja ala-arvoinen, että omilla eväillä alkoi Suomen poikiemme aamu uudessa paikassa. Aamupäivän pelaajamme huilailivat hotellilla ja keräsivät voimia, illalla suuntasivat sitten rekisteröitymään kilpailuihin ja treenaamaan. Huomenna keskiviikkona alkaa tiukat taistot

Muuta: Khanty-Mansiysk, 80000 ihmisen pikkukylä Siperiassa. Samassa kaupungissa järjestetään samaan aikaan mm. naisten shakin MM-kilpailu.


Khanty-Mansiysk sijaitsee Helsingistä noin 4000km itään ja kello taitaa olla siellä 4 tuntia Suomea edellä.