Immosen ja Makkosen liito jatkui USA:n kaadolla

24.1.2013

USA:n parivaljakko Morris Van Boening ei mahtanut mitään suomalaisten kyydissä. Finaalipaikka selviö!

Immonen ja Makkonen WCOP finaaliin Filippiineillä Mika Immonen ja Petri Makkonen jatkavat loistavia otteita Filippiineillä pelattavassa World Cup of Pool –kilpailussa. Nyt oli Yhdysvaltojen parin Shane Van Boening / Rodney Morris, vuoro kokea suomalaispelaajien voitontahto semifinaalissa. Immonen ja Makkonen pussittivat itsensä finaaliin 9-7 voitolla.

Semifinaali Suomi vs USA 9-7

Suomen poolbiljardin huippukaksikko Mika Immonen ja Petri Makkonen saivat World Cup of Pool –kilpailun semifinaalissa vastaansa Yhdysvaltojen pelaajat Shane Van Boening ja Rodney Morris. Aikaisempien ottelujen perusteella Suomi on hienoinen ennakkosuosikki voitettuaan neljännesfinaalissa Filippiinien kotikentällään pelanneen kaksikon Efren Reyes, Francisco Bustamante kun taas USA voitti vaivoin Kiinan.

Ottelu lähti käyntiin Suomen voittaessa teikkauksen ja siitä aloitukseen, mutta joutui sen jälkeen tekemään turvalyönnin. USA purki sitä, mutta jätti samalla paikan suomalsisille, jotka käyttivät tilanteen hyödykseen ja voittivat erän. Hyvä alku Mika Immoselle ja Petri Makkoselle. Jälleen Suomi joutui yrittämään turvalyöntiä, joka jäi nyt vajaaksi. Siitä erä USA:lle. Seuraavan erän pitkällisen seiftieplin jälkeen USA:n Van Boening jättää pallon näkyviin ja se riittää suomalaisille. Loput pallot pussiin ja johto 2-1. Immonen ja Makkonen osaavat pelata yhdessä ja heidän roolinsa osuvat kohdalleen.

Seuraavaksi kuitenkin Petri epäonnistuu ykköspallossa jättäen avoimen pöydän USA:lle joka tyhjentääkin pallot pussiin ja tilanne tasan 2-2. USA:n aloitus onnistuu ja lopulta pöydän tyhjennys vaikka Shane Van Boening jätti Rodney Morrisille vaikean leikkuun ysipallolle. Se kuitenkin sisään ja USA taas johtoon. Taas Petri epäonnistui ykköspallossa USA turvalyönnistä. USA jo kahden erän johtoon 2-4. Taas USA:n Van Boening teki loistavan turvalyönnin jota Immonen ei saanut purettua, erä USA:lle ja Suomi jo kolme erää takana. Seuraavaksi USA:n aloituksesta kaksi palloa pussiin mutta heidän harmikseen lyöntipallo meni myös pussiin joten käsipallon turvin erä Suomelle. Aloituksen jälkeen suomalaiset tekivät pöydän tyhjennyksen, mutta joutuivat muutaman hankalan pallon kohdalla neuvottelemaan lyönneistä. Se siivittikin taas Immosen ja Makkosen uuteen nousuun, sillä seuraavaan erään jälleen hieno pöydäntyhjennys ja sillä tilanne taas hienosti tasoihin 5-5 joten ottelu on edelleen avoin.

Kolmen Suomen erän jälkeen oli USA:n vuoro saada erä Makkosen epäonnistuttua nelospallossa vallin vierestä. Nyt jo kohtalo tuntui puuttuvan suomalaisten lyönteihin. USA:n epäonnistuessa kakkospallossa Immonen pussitti sen, mutta epäonnekseen kasipallo oli tiellä lyöntipallon osuessa siihen ja pyöriessä pussiin. Käsipallosta USA:n helppo pussittaa loput ja mennä taas kahden erän johtoon 5-7.

Suomi taistelee. Van Boening epäonnistuu ykköspallossa josta suomalaiset käyttävät tilanteen hyväkseen. Immonen ja Makkonen kyllä hoitavat pöydän tyhjennyksen jos pallot ovat vähänkään tehtävissä. Tilanne kutkuttavasti 6-7. Ja siitä tasoihin. Suomen aloitus onnistuu, mutta kolmospallo joudutaan pelaamaan turvalyönnillä. Van Boening pussittaa kolmosen mutta heti perään Morris epäonnistuu nelosessa. Petri Makkonen upottaa fantastisen seiskan joka siivittää suomalaiset taas tasoihin 7-7.

Onnekas erävoitto Suomelle. Ensin Suomen epäonnistuneen aloituslyönnin jälkeen molemmat joukkueet pelasivat useita turvalyöntejä. Lopulta Immonen pussitti kakkospallon josta lyöntipallo jatkoi matkaansa osuen ysipalloon joka vierähti keskipussiin. Välillä tarvitaan onneakin ja Suomi erävoiton päässä finaalipaikasta.
Se on siinä! Mika Immonen ja Petri Makkonen menevät finaaliin World Cup of Pool-kilpailussa! Erän alkuun molemmilta turvalyöntejä. Näytti siltä, että suomalaiset ovat saaneet vastustajansa lukkoon. Tosin Morris onnistuu hyppylyönnillä upottamaan kakkospallon. Kuitenkin hieman kipsissä olevat amerikkalaiset epäonnistuvat mutta heidän onnekseen lyöntipallo jää suomalaisittain huonoon paikkaan. Siitä kuitenkin selvittiin, kunnes Morris epäonnistuu kuutospallossa. Lopulta Mika Immonen sinetöi viimeisen ysin pussituksella Suomen voiton 9-7 ja finaalipaikan. Aivan loistavaa työskentelyä Mika Immoselta ja Petri Makkoselta.

Toista finaalipaikkaa metsästävät Taiwan ja Puola. Finaali alkaa tänään sunnuntaina 9.9.2012 noin klo 13.00 Suomen aikaa.

Lähde:
Kilpailusivusto: