Nuorisotalo SM mitalit Espooseen, Keravalle sekä Hyvinkäälle

2.11.2015

97 sarjan voittajat Espoon Nöykkiö 2 joukkue
97 sarjan voittajat Espoon Nöykkiö 2 joukkue
97 sarjan SM pronssit CCBC ja Soukka
97 sarjan SM pronssit CCBC ja Soukka
2000 sarjan voittaja Keravan joukkue
2000 sarjan voittaja Keravan joukkue
97 sarjan hopeaa Kerava
97 sarjan hopeaa Kerava
Tyttöjen sarjan voittaja Hyvinkään Martti
Tyttöjen sarjan voittaja Hyvinkään Martti
Tyttöjen sarjan kaksi parasta, Hyvinkään Martti ja Helsingin Pikku Huopalahden joukkueen pelaajat
Tyttöjen sarjan kaksi parasta, Hyvinkään Martti ja Helsingin Pikku Huopalahden joukkueen pelaajat
200 sarjan muut mitalistit Lauste, Runosmäki sekä Pikku Huopalahti
200 sarjan muut mitalistit Lauste, Runosmäki sekä Pikku HuopalahtiKilpailun johtaja Markus Laurila
Kilpailun johtaja Markus Laurila

Tampereen Galaxie Centerissä pelattiin 1.11.2015 nuorisotalojen 8-pallo joukkue SM kilpailu

Nuorisotalojen 8-pallo joukkue SM kilpailu pelattiin kolmessa sarjassa; nuoremmat vuonna 2000 ja myöhemmin syntyneet sekä vuonna 1997 ja myöhemmin syntyneet ja saman ikärajan tytöt. Mukana oli 25 joukkuetta, eli lähemmäs satakunta nuorta. Joukkuekisa pelattiin kolmen pelaajan joukkueina, joissa kukin pelasi oman ottelunsa. Kilpailussa nähtiin paljon hienoja suorituksia ja tasaisia otteluita, mutta vastapainoksi myös selkeitä tasoeroja, sillä osa pelaajista on jo pelannut pidempään ja saanut omalla nuorisotalollaan hyvää opastusta.

Tyttöjen sarjan neljä joukkuetta pelasivat alkulohkossa keskenään sopivasti ristiin ja jokaiselle joukkueelle tuli sekä voittoja ja tappioita. Finaalissa kohtasivat Hyvinkään Martin ja Helsingin Pikku Huopalahden nuorisotalojen pelaajat, ottelu kääntyi lopulta hyvinkääläisten voittoon. Kolmannet sijat Turun Lausteelle ja Espoon Leppävaaraan.

Nuorempien 2000 sarjassa lopulta voittoon asti yltänyt Keravan joukkue oli omaa luokkaansa voittaen ensin alkulohkon molemmat ottelunsa, samoin semifinaalin puhtaasti 3-0 ja vielä finaalinkin Turun Laustea vastaan 2-1. Samat joukkueet olivat finaalissa myös viime keväänä, eikä voimasuhteissa tullut muutosta, finaaliuusinta päättyi nyt samoihin lukemiin kuin viime keväänä. SM pronssimitalit saivat Turun Runosmäen ja Helsingin Pikku huopalahden joukkueen pelaajat.

Sarjan 1997 voittajajoukkue Nöykkiö 2 joutui loppuvaiheessa pudottamaan ”omiaan” jatkosta. 8 cupiin vastustajaksi tuli oman nuokkarin 1 joukkue, mutta tällä kertaa kakkonen olikin ykkönen edeten semifinaaliin selvällä 3-0 voitolla. Seuraavaksi vastaan asettui naapurikaupunginosan Soukan joukkue, joka sekin jäi jalkoihin 2-1 lukemin. Finaaliin vastaan asettuivat Keravan pelaajat, jotka olivat kukistaneet tiukoissa otteluissa ensin 8 cupissa Snadin Lempäälästä ja semifinaalissa CCBC:n Kangasalalta. Finaali alkoikin kahden ensimmäisen ottelun päättyessä 2-0 tilanteisiin molempien joukkueiden saalistaessa yhdet voitot. Kolmas ja ratkaiseva ottelu kestikin pelaajien jännittäessä lyöntejään. Lopulta kuitenkin espoolaiset saivat tuulettaa SM voittoaan viimeisen pelin 2-1 voittotuloksen selvittyä. Kerava kirkasti viime kevään SM pronssin hopeiseksi. Kolmannet sijat CCBC:n ja Soukan pelaajille. Voitoillaan Hyvinkään Martti, Kerava ja Espoon Nöykkiö saivat paikan ensi keväänä Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin, joka pelataan Norjan Oslossa.

Kiitokset kisaolosuhteista Tampereen Galaxie Centerille ja kilpailun johtajalle Markus Laurilalle. Ensi keväänä pelataan taas 9-pallon SM kilpailu, päivämäärä 13.3.2016 ja pelipaikka sama Galaxie Tampere.