Suomen pelaajien taival katkesi Pyramidi MM kisassa

23.10.2015

Kim Laaksonen
Kim Laaksonen
Akseli Matikkala
Akseli Matikkala
Joni Ahola
Joni Ahola
Markku Koponen, taustalla vastustaja Evgenyi Kurta
Markku Koponen, taustalla vastustaja Evgenyi Kurta
Jesse Hämäläinen
Jesse Hämäläinen
Jesse Hämäläisen vastustaja Evgenyi Novosad
Jesse Hämäläisen vastustaja Evgenyi Novosad
Santeri Saarinen
Santeri Saarinen
Saarisen vastustaja Vadimir Osminin
Saarisen vastustaja Vadimir Osminin

Perjantain toisena pelipäivänä miehet pelasivat pääsystä 16 parhaan joukkoon

Pyramidi MM kilpailu 22-25.10.2015 Holiday Club Saimaa, Lappeenranta

Perjantai 23.10.2015

Suomalaispelaajien taival päättyi ehkä odotetun lailla perjantain ensimmäisissä otteluissa. Ainoastaan Kim Laaksonen sai laitettua enemmän kampoihin omalle vastustajalleen, muiden jäädessä aika lailla vastaanottajiksi. Suomalaispelaajien parhaiden sijoitukset jäivät siis sijalle 17.

MM kilpailu jatkuu sunnuntaihin saakka ja perjantain otteluiden jälkeen lauantaille jää jäljelle 16 mies ja 8 naispelaajaa. Sunnuntaina pelataan vain naisten ja miesten finaaliottelut.

Akseli Matikkala – Evgeniy Saltovskij (BLR) 3-7

- Selvästi parempi pelaaja oli vastassa, sen kyllä näki heti alusta alkaen. En ehkä pelannut parasta peliäni, vaikka teinkin pari hyvää sarjaa, mutta se ei riitä pidemmän päälle kun sieltä tulee heti takaisin jos tekee virheen. Vastustaja pussitti todella hyvällä prosentilla. Olen kyllä oppinut tässä viimeisen vuoden aikana paljon ja vähän tajuan pöytiä ja miten pallo käyttäytyy. Vielä pitää saada paljon varmuutta ja kokemusta ja ennen kaikkea lisää opetusta vähän samalla tavalla kuin mitä täällä ulkomaan nuoret pelaajat saavat kotimaassaan. Parhaita vinkkejä pitäisi saada valmentajilta, nyt olen aika lailla oman tiedon varassa. Vielä on paljon opittavaa taktiikassa, seifteissä ja päällevedoissakin, mietti Akseli Matikkala jo tulevaisuuttaan.

Kim Laaksonen – Dauren Urunbaev  (KAZ) 5-7

Kim Laaksonen pelasi tasaisen ottelun Dauren Urinbaevia vastaan. Laaksosella ei ole Pyramidista juurikaan kokemusta joten sitä taustaa vasten erittäin hieno suoritus turkulaiselta.

- Ihan hyvä peli, mutta loppua kohden alkoi jo panta kiristää näin pitkässä pelissä. 4 voittoon olisin ehkä vielä saanut pidettyä pään kurissa. Tää ei ole muutenkaan mun paras laji ja koko pyramidia oon pelannut ehkä 20 tuntia elämäni aikana ja siis toinen kisa ikinä. Aika nappisuoritus siihen nähden. Enemmän tää oli kokemus muiden kisojen joukossa, enkä tällä kokemuksella tosiaan lähtenyt pärjäämään. Ainakin näki mitä tää on tällä tasolla, Kim Laaksonen kertoi ottelun jälkeen.

Joni Ahola – Sergey Kryzanovski (MDA) 2-7

- Ottelu alkoi mun osalta hyvin, otin ekan erän kahdessa lyöntivuorossa 8-0 erävoiton. Toinenkin erä oli ensin hyvin mun hallussa, mutta vastustaja tuli loppua kohden peliin mukaan ja teki pitkän sarjan ja kavennuksen. Seuraavat kaksi erää olin alakynnessä eikä niissä ollut mitään mahdollisuuksia. 1-3 tilanteessa otin time-outin ja yritin rauhoitella tilannetta ja pyrin pääsemään vaan omalle tasolleni. Ei voinut mitään, sillä vastassa oli sentään hallitseva Amerikankan maailmanmestari ja tämän turnauksen kolmanneksi sijoitettu, eli todella hyvä pelaaja. 1-5 tilanteessa hän pelasi jo vähän ylimielisesti ja mulla oli omia mahdollisuuksia kaventaa, mutta sitten tuli vähän virheitä ja se jäi siihen. Pelasin kuitenkin ihan kohtuullisesti omalla tasollani ja sinänsä kohtuu tulos noin tasokasta pelaajaa vastaan, analysoi Joni Ahola otteluaan.

Markku Koponen – Evgenyi Kurta (BLR) 0-7

- Peli alkoi hyvin ja kolmessa ekassa erässä oli mahdollisuudet erävoittoihin, mutta en niihin kuitenkaan kyennyt. Hän oli kokonaisuudessaan niin paljon parempi, mutta toisaalta en ole varmaan ikinä nähnyt yhdessä ottelussa näin montaa hyvää tuuria. Ekat kolme erää tosiaan olisi pitänyt saada itselle, niin peli olisi voinut olla toisenlainen. Kurta oli välillä vähän hermostuneen oloinen, mutta silti ehdottomasti parempi. Onhan hän ollut jo 10 vuotta maailman huipulla, Markku Koponen sanoi.

Jesse Hämäläinen – Evgeny Novosad (UKR) 1-7

- Alku tuntu ihan hyvältä ja ekan erän kotiin. Sitten kaveri teki pari nopeata vaikka niissäkin mulla oli pienet mahdollisuudet. 1-2 tilanteessa oli paikka tasoittaa, mutta vedin pillin käsipallon ohi josta jatkokin oli jo selvillä. Vähän siinä jäykistyin ja tein 4-5 virhettä. Ilman niitä peli olisi ollut paljon tasaisempi. Vastustaja oli tietysti paljon taitavampi, mutta kyllä hänkin löi muutaman ohi. Harmittavasti en pystynyt hyödyntämään niitä. Toisaalta muutamia pitkiä luikkia upposi säkkiin. Uusilla veroilla korostuu forssi ja kun pelaa vain klubitason veroilla, niin ne on ihan eri olosuhteet kuin kisoissa. Teknisesti lyönnit olisivat jopa helpompia jos aina voisi pelata kisatason olosuhteilla, Jesse Hämäläinen sanoi ottelun jälkeen.

Santeri Saarinen – Vladimir Osminin (RUS) 0-7

- Ei ollut mitään jakoa, kaveri teki kolme kasin sarjaa ja pari kuutosta, joten ei jäänyt jossiteltavaa. Nousi ainakin mun silmissä ennakkosuosikiksi näiden kisojen voittajaksi, todella vakuuttavaa pelaamista. Taitaa olla tämän hetken maailman rankingin kolmantena ja voitti 2012 Amerikankan MM kultaa ja lähes kaikki muutkin kisat sinä kautena, suitsutti Santeri Saarinen nuorta 24-vuotiasta venäläistä vastustajaansa.