Petteri Kilpinen haastaa liikuntajärjestöjä uudistumaan

6.10.2012

”Tällä hetkellä maailma muuttuu ympärillä nopeammin kuin me, tähän on saatava muutos”, sanoo liikunnan ja urheilun uuden kattojärjestön puheenjohtaja Petteri Kilpinen. Kilpinen piti avauspuheen SLU:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön Järjestöpäivillä Helsingissä. Paikalla oli yli 230 urheilujohtajaa noin 80:stä eri liikuntajärjestöstä.

Uusi järjestö tavoittelee ennen kaikkea sitä, että paikalliselle tasolle syntyy lisää laadukasta liikettä. “Liikunnan ja urheilun lisääminen elämänkulun eri vaiheissa on niin arvokas tavoite, että sitä ei pidä hukata toimimattoman rakenteen vuoksi. Meidän on urheiluyhteisössä tehtävä kaikkemme yksittäisten liikkujien ja menestyvien urheilijoiden arjen parantamiseksi. Liikunnan lisääminen on tärkeää koko Suomen elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle”, sanoo Kilpinen.

Uuden järjestön rakentamisessa on meneillään siirtymävaihe ”vanhoista” järjestöistä uuteen järjestöön. “Paljon on jo tehty töitä ja paljon on vielä kesken, mutta uskon, että toiminta voi alkaa heti vuoden alusta. Toimintakulttuurin muutoksen tulee näkyä jo heti uuden järjestön alkumetreillä. Tavoitteena on saada aikaan enemmän ja parempia tuloksia kuin vanhassa rakenteessa”, Kilpinen sanoo. 

Uudistuksen lähtöalusta on visiotyö “Olemme maailman liikkuvin urheilukansa” ja siihen liittyvät valinnat. Uudessa järjestössä on käynnistetty strategiatyö, joka valmistuu tämän vuoden aikana. Valmisteluun liitetään keskustelut liikuntajärjestöjen ja kumppanitahojen kanssa. Uuden järjestön nimi julkistetaan loka-marraskuussa.

“Haluan haastaa muut järjestöt pohtimaan omia toimintatapojaan ja toimintojen uudistamista. Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja meidän on tehtävä uudistus niin, että liikkujat ja menestyvät urheilijat voivat olla ylpeitä suomalaisesta mallista”, Kilpinen sanoo.

Uuden liikuntajärjestön vaiheet pähkinänkuoressa

  • SLU, Nuori Suomi ja Kuntoliikuntaliitto päättivät vuosikokouksissaan 12.6.2012 uuden järjestön perustamisesta, toimintojen siirtämisestä uuteen järjestöön ja vanhojen järjestöjen yhdistystoiminnan lakkauttamisesta
  • SLU, Nuori Suomi, Kuntoliikuntaliitto ja Olympiakomitea perustivat 18.6.2012 uuden liikunnan kattojärjestön
  • Keskeisenä tavoitteena on, että paikalliselle tasolle syntyy lisää laadukasta liikettä
  • Järjestön nimi julkistetaan loka-marraskuussa
  • Järjestön pääsihteeri on Teemu Japisson
  • Käynnistämisvaiheessa ensimmäiset kuusi kuukautta puheenjohtajana toimii Petteri Kilpinen (Nuori Suomi), vuoden 2013 alusta puheenjohtajana toimii ensimmäiset kuusi kuukautta Juha Rehula (Kuntoliikuntaliitto) ja toiset kuusi kuukautta Timo Laitinen (SLU)
  • Syksyn 2012 aikana järjestölle valmistellaan strategia vuosille 2013-2015
  • Toiminnot ja henkilökunta siirtyvät uuteen järjestöön 1.1.2013
  • Lisätietoa: www.uusijarjesto.fi.


SLU:n jäsenjärjestöt ja niiden seurat saavat käyttää tekstiä lähteen mainiten: LUM 12/12, SLU.fi.