Turun Seudun Pool ry:n finaalit pelattu

13.4.2015

Turussa pelattiin lauantaina Turun Seudun Pool ry:n järjestämän biljardiliigan finaalit Galaxie Centerissä. Jännittäviin finaalipeleihin oli kutsuttu neljästä divisioonasta playoff pelien neljä parasta joukkuetta. paremmuudestaan oli siis ottelemassa 16 joukkuetta ja yli 100 pelaajaa lähialueilta.

Kilpailupäivä aloitettiin runkosarjan parhaiden pelaajien palkitsemisella:

Mestaruussarja    Johannes Kauhanen                    Aura Biljardi

1 Divisioona         Paavo Vaari                                      Team Cassu

2 Divisioona         Arton Bajzinca                                  Basso 10

3 Divisioona         Petri Lempinen                                Höveli 1 

Tämän jälkeen oli hyväntekeväisyyslahjoitusten vuoro. Olimme päättäneet lahjoittaa jäsenmaksuista kertyneet varat hyväntekeväisyyteen, kohteista jäsenet äänestivät jo aikaisemmin. Äänestyksessä kaksi kohdetta oli ylitse muiden, joten Turun Seudun Pool ry lahjoitti TYKS nuorten psykiatriselle osastolle 3400€ ja Turun ensi- ja turvakodille 1400€. Lahjoitukset otettiin ilolla vastaan ja käyttökohteetkin olivat jo tiedossa. TYKS lupasi käyttää varat nuorten viihtyvyyden parantamiseen ja ensi- ja turvakoti tukee varoilla nuorten ja perheiden alkua uudessa elämän vaiheessa. Keskustelimme näiden edustajien kanssa että voimme jatkossa järjestää heille biljardiin tutustumisiltoja, joissa lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan biljardin alkeisiin, eli yhteistyötä tulee olemaan jatkossakin. Lahjoituksia vastaanottamassa oli TYKS nuorten psykiatriselta osastolta: Ylihoitaja Anita Birstolin ja hallinnollisen osastonhoitaja Mikko Nieminen, sekä Turun ensi- ja turvakodista toiminnanjohtaja VTL Oona Ylönen

Tämän jälkeen alkoivat kutkuttavan jännittävät semifinaalit, jossa ratkottiin mitkä joukkueet pääsevät finaalin ja mitkä pronssiotteluun. Mestaruussarjassa Finaaleihin eteni odotetusti Aura ja Pocket 1 joukkueet.

Semifinaalin tulokset:

Mestaruussarja:

Race to 7

Pocket 1

7 – 3

Pocket 2

Aura

7 – 3

Proffa 1

1 Divisioona:

Race to 6

 

Fox 1

6 – 4

Galaxie kakkonen

 

Satama

6 – 4

Par Rocks

 

2 Divisioona:

 

Race to 6

Basso 2

6 – 4

Tapper´s InnToo

Moision Olkkari 1

5 – 6

Cottun pub

           

3 Divisioona:

Race to 6

Höveli 1

6 – 3

Basso 3

BK-1

6 – 2

D-klubi

 

Finaalit

Mestaruussarjan finaalissa Turun alueen kovimmat joukkueet Pocket 1 ja Aura ottivat toisistaan mittaa. Pocket 1 aloitti totutun vahvasti johtaen finaalia jo 5 - 1, mutta Auran pelaajien: Tomi Kankaan, Esa Oksan ja Johannes Kauhasen erinomaiset suoritukset tasoittivat pelin 5 – 4, joten taas oli voitonavaimet molemmilla joukkueilla. Pocket 1 ratkaisi pelin kuitenkin omaksi edukseen puhtaalla pelillä, kun Jouko Hiltunen ja Sami Jokinen voittivat vastustajansa 3 – 0. Turun alueen biljardiliigan paras joukkue kaudella 2014 - 2015 on Pocket 1 voittaen Auran finaalissa 7 – 4.

Mestaruussarjan lopputulokset:

Finaali
Race to 7

Aura

4 – 7

Pocket 1

Pronssiottelu
Race to 7

Proffa 1

2 – 7

Pocket 2

 

1 Divisioonan lopputulokset:

 Finaali
Race to 6

Satama

3 – 6

Fox 1

Pronssiottelu
Race to 6

Par Rocks

6 – 5

Galaxie kakkonen

 

2 Divisioonan lopputulokset:

Finaali
Race to 6

Basso 2

6 – 5

Cottun pub

Pronssiottelu
Race to 6

Tapper´s InnToo

6 – 5

Moision Olkkari 1

3 Divisioonan lopputulokset:

Finaali
Race to 6

BK-1

6 – 3

Höveli 1

Pronssiottelu

Race to 6

D-klubi

1 – 6

Basso 3

Lauantaipäivästä tuli odotetusti koko päivän kestävä tapahtuma, mutta se ei pelaajia haitannut, koska he saivat pelata paljon tiukkoja pelejä. Koko lauantain aikana pelattiin 568 erää biljardia, mikä on huikea suoritus yhdelle päivälle. Paikalla oli myös mukavasti kannustajia, jotka kädet hikoillen jännittivät oman joukkueen pärjäämistä. Paikalla käväisi Auran aaltojen toimittaja Eero Karisalmi haastattelemassa ja hän lupaili pientä juttua ma 13.4 klo 8:30 uutisten jälkeen ja uusintaa ke 15.4 klo 12:30.

Kiitos kaikille pelaajille, kannustusjoukoille, kilpailun toimitsijoille ja Galaxie Centerille mahtavista kisoista.

Terveisin

Turun Seudun Pool ry

pj Sami Vuorisalo

puh 040-535 7715

Tarkemmat tulokset ja kuvat löytyvät www.biljardi.com