Johanna Vartiainen naisten 10-pallon Suomenmestariksi

9.2.2015

Naisten 10-pallon Suomen mestari Johanna Vartiainen
Naisten 10-pallon Suomen mestari Johanna Vartiainen
10-pallon SM kisan parhaat vasemmalta lukien; Minna Laitinen, Johanna Vartiainen, Riikka Saaranen sekä Tuija Tiihonen
10-pallon SM kisan parhaat vasemmalta lukien; Minna Laitinen, Johanna Vartiainen, Riikka Saaranen sekä Tuija Tiihonen

Naisten poolbiljardin historiankirjat saivat uuden Suomen mestarin, lappeenrantalaisen Johanna Vartiaisen, hänen voitettuaan 10-pallon SM kultaa Hämeenlinnassa. Finaalissa kukistui seurakaveri BCL:n Riikka Saaranen selvästi 6-2.

Hämeenlinna PoolCafessa käydyissä naisten 10-pallo SM-kisassa oli yhteensä 20 pelaajaa. Voittajaksi kisoissa selvisi hienosti pelannut Johanna Vartiainen (BCL). Finaalissa Johanna kaatoi seurakaverinsa Riikka Saarasen luvuin 6-2. Pronssille kisoissa itsensä pelasivat Tuija Tiihonen (JamPool) sekä Minna Laitinen (MBK).

Tulokset 8-cup eteenpäin:

8 Cup

       
           
 

Riikka Saaranen 

Hannaleena Vainio

6

-

1

 

Tuija Tiihonen

Emilia Leppänen

6

-

1

 

Minna Laitinen 

Mari Haapanen

6

-

5

 

Tuija Soininen

Johanna Vartiainen

1

-

6

           

Semifinaali

       
           
 

Riikka Saaranen 

Tuija Tiihonen

6

-

3

 

Minna Laitinen 

Johanna Vartiainen

4

-

6

           

Finaali

       
           
 

Riikka Saaranen 

Johanna Vartiainen

2

-

6

Tuore Suomen mestari Johanna Vartiainen analysoi näin omaa kisasuoritustaan:

- Aamun ekat pelit olivat hyvin takkuiset omalla kohdallani, ja hävisinkin sitten pelini paikasta 8-cuppiin Minnalle 5-3. Suutuin sen jälkeen itseeni ja omaan peliini, ja päätin että seuraaviin otteluihin lähdetään toisenlaisella asenteella. Kuulin että pelaan rg 2:sta Tuuliinaa vastaan pääsystä cuppiin, ja tiesin että häntä vastaan pallot on tehtävä jos mielii voittaa. Ottelu lähti omalta osaltani hyvin käyntiin, kun en enää pelännyt lyödä palloa. Päätin että lyön rohkeasti ja napakasti, ja jos siihen hävitään, niin sitten hävitään, mutta enää yhtään peliä en aikonut hävitä omaan pelkuruuteeni. Olin jo 4-0 johdossa kun alkoi Tuuliinan kavennus. Hän tuli sieltä jo 4-3 kunnes vihdoin sain ottelun päätettyä lukemin 5-3. Pelistä jäi hyvä fiilis joka jatkui aina kisan loppuun saakka.

Pelasin mitalista Tuija Soinista vastaan, ja peli oli yllättävän rento ja hyvä, siihen nähden että taistelin ensimmäisestä SM mitalistani, jota olin himoinnut jo pitkään. Voitin selkein 6-1 luvuin ja tyytyväinen omaan peliini. Sitten oli aika kohdata Minna uudelleen. Huomasi että väsymys alkoi jo hieman paistaa molempien peleistä, ja onnistuin kaivamaan 6-4 voiton itselleni.

Enää oli vastassa se itselle pahin vastus, naisten ranking listaa pari viime kautta hallinnut, oma seurakaverini Riikka, joka oli ehdoton voittajasuosikki peliin. Lähdin hyvällä asenteella peliin, enkä antanut edes sen häiritä että ensimmäisessä erässä löin heti ysin ohi josta Riikka naputti päättäväisesti itsensä 1-0 johtoon. Kuljimme rintarinnan ensimmäiset erät, kunnes pääsin kasvattamaan johtoasemaani pikkuhiljaa suuremmaksi tekemällä hyviä pöydän tyhjennyksiä paikoista joista ne piti tehdä. Välillä ajatuksiini istuessani penkissä kieltämättä tuli, että minusta saattaa oikeasti tulla Suomen mestari, mutta ne ajatukset pystyin nollaamaan välittömästi lyömään päästyäni. Silloin mentiin vain pallo kerrallaan, freimi kerrallaan. Olin hyvin rentoutunut kun pelasin ja nautin pelaamisesta täysin rinnoin, ja se varmasti näkyi. En suuttunut itseeni yhdestäkään ohilyönnistä, vaan odotin rauhassa omaa vuoroani. Kun vihdoin 5-2 tilanteessa Riikka löi turvalyönnin 9:lle, joka jäi keskelle auki, tiesin katkaisun tulleen. Enää kaksi palloa ja se on siinä. Pussitin ysin josta jäi automaattileikkuu 10:n päälle, 10 säkkiin ja se on siinä, uusi Suomen mestari on tullut!!! :)

Minulle eka SM mitali ja suoraan kirkkain:) kaksoisvoitto siis Lappeenrantaan! 

Tulokset
1. Johanna Vartiainen BCL
2. Riikka Saaranen BCL
3. Tuija Tiihonen JamP
Minna Laitinen MBK
5. Hannaleena Vainio HBS
Emilia Leppänen JamP
Mari Haapanen KsBK
Tuija Soininen HBS
9. Tuuliina Panula HyvBK
Moona Korhonen Pelika
Jatta Havukainen EP
Emmi Tietäväinen BBC
13. Maarit Gerkman EP
Kirsi Norr HBS
Anne Nieminen C-PL
Katja Salminen Luna
17. Milla Lehiö Pelika
Tuula Eklund Luna
Jenny Moilanen HyvBK
Laura HelinJamP
 

Kuvat: Johanna Vartiainen