Suomi jäi ilman mitalia junnu EM kisoista

8.8.2014

Vili Kokkonen
Vili Kokkonen

Pitkästä aikaa Suomi jäi ilman mitalia juniorien ja koulupoikien EM kilpailusta. Viimeisimmät mahdollisuudet mitaliin oli joukkuekilpailussa jossa sekä juniorit että koulupojat pelasivat pääsystä semifinaaliin.

Juniorien ja koulupoikien EM kilpailu Portoroz, Slovenia 1-8.8.2014

Juniorien joukkuemitali oli varsin lähellä, sillä ottelu Itävaltaa vastaan oli tasainen. Ensin Casper Matikainen voitti Clemens Schoberin 7-4. Daniel Guttenberger kuitenkin tasoitti tilanteen voittamalla Santtu Pyykösen straightissa 100-23. Ratkaisu tapahtui 9-pallossa, jossa Juuso Nuutinen ja Michael Winkler olivat viimeiseen erään lähdettäessä tasoissa 7-7. Juuso kuitenkin epäonnistui kuutospallossa, joka sinetöi voiton Itävallalle otteluvoitoin 2-1.

Myös koulupojat pelasivat pääsystä mitaleille, mutta Puola oli vahvempi 2-0. Nooa Oksala hävisi kasipallossa Wiktor Zielinskille 2-6 ja Arttu Herranen straightissa Daniel Maciolle 3-75. Vili Kokkosen ottelu keskeytettiin hänen ollessa ysissä johdossa 6-4 Michal Muklewicziä vastaan.

Koulupoikien ysipallossa kolmikko Vili Kokkonen, Arttu Herranen ja Nooa Oksala pelasivat hävinneiden puolen kaaviossa pääsystä 16 parhaan joukkoon. Arttu ja Nooa hävisivät ottelunsa, mutta Vili voitti Kroatian Daniel Langin 7-6. 16 cupissa vastaan asettui Italian Federico Amendola joka oli Viliä parempi erin 7-3. Näin Vili Kokkosen lopulliseksi sijoitukseksi jäi sija 9.

Joukkueen valmentaja Jani Siekkinen oli silti tyytyväinen pelaajiin vaikka mitalia ei tullutkaan.

- Junnujen joukkuemitali oli todella lähellä, mutta muutaman virheen ja viimeisen erän huonon tuurien jälkeen peli käänty vastustajalle. Kisa kokonaisuudessaan oli epätasainen, pojat pelasivat kukin loistavia otteluita mutta A ja B pelin välinen ero on liian suuri ja näin ollen tuli tappioita, analysoi Jani kokonaisuutta.

- Kundeilla oli hyvä tekemisen meininki, asiat tehtiin oikein ja peleihin valmistauduttiin niin kuin pitää, mutta itse pelin aikana unohtui muutama asia jotka johtivat helppoihin virheisiin ja sitä myötä vastustajien erävoittoihin.

- Uskon että pojat saivat paljon oppia tältä reissulta ja tappioidenkin jälkeen he sanoivat reissun olleen todella hyvä ja paljon tuli opittua. Uskon että kundit Suomeen päästyään tekevät isoa työtä harjoituspöydällä ja treenaavat itseään parempaan kuntoon ensi vuotta varten, Siekkinen jatkoi. Isoin kehityksen kohde on pelinlukutaidossa ja siinä minkä ratkaisun tekee milloinkin, samoin pelin rytmitys ja huolellisuus vaatii töitä.

- Tänään perjantaina vietämme päivän rannalla ja nautimme Portorozin kauniista säästä ja toivotamme seniorijoukkueen tervetulleeksi ja pidämme heille peukkuja, että heillä kisa menee vähän paremmin ja tuovat mukanaan Suomeen mitaleita, päätti Jani Siekkinen.

Liiton puolesta kiitokset pelaajille hyvästä asenteesta sekä erityisesti suuret kiitokset Jani Siekkiselle hänen toimistaan joukkueen valmentajana. Ensi vuonna taas uudestaan!

Kilpailusivusto