Suomi saa järjestettäväkseen vuoden 2023 poolbiljardin EM-kilpailut!

21.12.2021

Poolbiljardin EM 2023 Tampereen kisan järjestämisestä sopimuksen allekirjoittivat Biljardiliiton puheenjohtaja Joni Ahola (vas) ja Euroopan liiton puolesta IBPF:n presidentti David Morris. Kuva: EPBF
Poolbiljardin EM 2023 Tampereen kisan järjestämisestä sopimuksen allekirjoittivat Biljardiliiton puheenjohtaja Joni Ahola (vas) ja Euroopan liiton puolesta IBPF:n presidentti David Morris. Kuva: EPBF

Äskettäin Turkissa pidetyissä EM-kisoissa Suomen Biljardiliiton puheenjohtaja Joni Ahola oli allekirjoittamassa sopimusta vuoden 2023 miesten, naisten, pyörätuolisarjan ja alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuista. Tapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa toukokuussa 2023.

Suomen Biljardiliton puheenjohtaja Joni Ahola sanoi: ”Olen niin innoissani, että Suomi sai uuden mahdollisuuden järjestää EM-kisat sen jälkeen, kun Covid-19 pakotti meidät perumaan tapahtuman vuonna 2020. 2023 on meille hyvin erityinen, sillä Suomen Biljardiliitto täyttää 50 vuotta saman vuoden toukokuussa, joten ajoitus tälle EM-kisalle on täydellinen ja olen varma, että meillä on tulossa hieno tapahtuma Tampereella yhdessä EPBF:n kanssa."

EPBF:n presidentti Gre Leenders sanoi: ”Vuoden 2020 peruutuksen jälkeen olen iloinen, että olemme päässeet sopimukseen Suomen Biljardiliiton kanssa EPBF:n lippulaivatapahtumasta - miesten, naisten, alle 23-vuotiaiden ja pyörätuoliurheilijoiden EM-kilpailuista.

”Se, että myös Suomen Biljardiliitto juhlii 50-vuotisjuhliaan vuonna 2023, tekee siitä entistä erikoisemman. Tampereen kaupunki tunnetaan urheilumaailmassa monipuolisista tapahtumistaan ​​ja tarjoamastaan ​​huippu-urheiluilmapiiristä. Urheilijoillemme on loistava mahdollisuus olla vieraana tässä "urheilukaupungissa". Haluan kiittää Suomen Biljardiliittoa luottamuksesta EPBF:ää kohtaan ja toivottaa heille kaikkea hyvää heidän valmistautuessaan tapahtumaan."

EM-kisojen järjestäminen ei ole Suomelle vierasta. Suomi on isännöinyt vuosien varrella kaikkien sarjojen kilpailut ja palaavat nyt jälleen Tampereelle, jossa IBPF:n presidentti David Morris asui aiemmin.

Morris kommentoi: "Kyllä, asuin siellä jonkin aikaa ja sieltä sain hyviä ystäviä. On hienoa palata takaisin, sillä meillä on ollut siellä aiemmin ikimuistoisia tapahtumia. Tampereen kaupunki on aina tukenut urheilua kaikissa muodoissaan ja on mahtavaa saada heidät jälleen mukaan Suomen Biljardiliiton ja lajimme kanssa.”

Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä on ollut tiiviisti mukana kisajärjestelyissä ja oli jo vuoden 2020 osaltakin.

- Olen äärimmäisen iloinen, että saamme olla EM kisojen järjestäjäkaupunki, erityisesti koska jouduimme tekemään ikäviä ratkaisuja vuoden 2020 kisojen suhteen. Miellyttävä kokea, että Euroopan liitto on huomioinut Tampereen kaupungin tekemän työn, joka on tehty biljardiurheilun kehittämiseksi. Tämä tuntuu erittäin hyvältä, etenkin näin ennen joulua ollen erittäin mieleinen joululahja.

Tapahtuma järjestetään toukokuussa 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Suomen Biljardiliiton (SBIL) isännöimänä ja Tampereen kaupungin tukemana. Projektin vetovastuussa Suomessa on Tommi Lamminaho.

Lamminaho kommentoi: ”Luonnollisesti vuoden 2020 projektin peruuntuminen kalkkiviivoilla oli suuri pettymys niin järjestelyorganisaatiolle kuin myös valituille urheilijoille. On mahtavaa, että Tampereen kaupunki on ollut tukemassa projektia peruuntumisesta huolimatta ja pääsemme rakentamaan entistä hienompaa tapahtumaa vuodelle 2023."

Viralliset pöydät ovat Dynamic Billardilta, verka Iwan Simonisilta, pallot Aramithilta ja kivet Rassonilta.

Lisätietoja on osoitteessa www.epbf.com 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Tommi Lamminaho

+358408295494