Petri Makkonen voitti Mapon Finnish Pool Tourin avauskilpailun

5.9.2021

Petri Makkonen
Petri Makkonen

Casper Matikainen kaatui finaalissa erin 8 - 2

Kotimaan ranking-listan ykköspelaaja Petri Makkonen voitti kauden avauskilpailun Vaasassa. Sunnuntai-iltana pelatussa 9-pallon finaalissa kaatui Casper Matikainen erin 8 – 2.

Mapon Finnish Pool Tourilla pelaa 31 Suomen parasta poolbiljardin taitajaa. Kausi sisältää neljä osakilpailua, sekä eri lajien SM-kilpailut (8-pallo, 9-pallo, 10-pallo ja Straight Pool). Tour käynnistyi Vaasasta ja kauppakeskus Rewell Center toimi ratkaisupelien areenana.

Makkonen oli puolivälierässä ahtaalla Ville Hämäläisen kanssa, mutta taivutti pelin itselleen ratkaisuerässä 8 - 7. Muissa päivän otteluissa Makkonen oli suorastaan ylivoimainen. 8-pallon SM-kultaa vastikään voittanut Kim Laaksonen jäi cupin avauskierroksella Makkosen vietäväksi 8 - 3. Semifinaalissa ja finaalissa Makkonen määräsi tahdin alusta loppuun asti. Näin ollen 32-vuotias Hyvinkääläinen vankisti johtoaan rankingin kärjessä. Kilpailun todellinen yllättäjä oli vasta 15-vuotias Juho Teittinen. Tällä kaudella ensimmäistä kertaa Tourilla pelaava Teittinen pelasi sensaatiomaisesti itsensä semifinaaliin asti, mutta joutui tyytymään tappioon Makkoselle 8 - 2.

Semissä Makkosen aloituspeli ei oikein kulkenut mutta finaalissa asia oli jo korjattu.

-Kuten semin jälkeen sanoin, niin tiesin mistä ongelma johtui ja pystyin sitä helposti korjaamaan. Sen tarkemmin en lähde aloituksen saloja muille avaamaan, kommentoi Makkonen tuoreeltaan finaalin jälkeen.

-En nyt voi olla mitenkään huipputyytyväinen tähän finaaliin, koska vastustajan peli ei oikein kulkenut ja minulla oli monesti helppo poimia ratkaisupallot. Mutta tietenkin olen turnausvoittoon tyytyväinen.

Koronatilanteesta johtuen myöskään Makkosella ei ole täysin selkeitä suunnitelmia tämän kauden suhteen.

-Olisikin helppoa jos olisin ennustaja, mutta en usko että syksyllä pystyy lähtemään maailmalle kilpailemaan. Onneksi Suomessa riittää syksyn aikana kilpailuita.

Poolbiljardin lajipäällikkö Marko Muukka on erittäin tyytyväinen kauden avaukseen.

-Saatiin pelattua todella upea kilpailu Vaasassa, erittäin hienoissa olosuhteissa. Meillä on tavoitteena, että kaikki tämän kauden osakilpailuiden semit ja finaalit pelataan ostoskeskuksissa. Tour jatkuu lokakuussa Mikkelissä ja sielläkin on jo paikka ostarilla varattuna.

-Kaikkien osakilpailuiden loppupelit tulevat suorana lähetyksenä ISTV ja RUUTU –suoratoistopalveluista. Lisäksi koostelähetykset Alfa TV:stä. Biljardi on mitä mainioin TV-laji ja kerää satoja tuhansia katsojia, Muukka toteaa.

 

Semifinaali:

Makkonen Petri - Teittinen Juho 8 - 2

Matikainen Casper - Korpela Simo 8 - 3

 

Loppuottelu:

Makkonen Petri - Matikainen Casper 8 - 2

 

Tulokset: https://www.biljardi.org/920/tulosluettelo.php