Aki Heiskanen ja Jari Peltonen - Kultaiset ansiomerkit

21.8.2021

Aki Heiskanen, kultainen ansiomerkki nro 15
Aki Heiskanen, kultainen ansiomerkki nro 15
Jari Peltonen, kultainen ansiomerkki nro 17
Jari Peltonen, kultainen ansiomerkki nro 17
Aki Heiskanen ja liiton puheenjohtaja Joni Ahola
Aki Heiskanen ja liiton puheenjohtaja Joni Ahola
Jari Peltonen ja liiton puheenjohtaja Joni Ahola
Jari Peltonen ja liiton puheenjohtaja Joni Ahola
Aki "Rabbit" Heiskanen
Aki "Rabbit" Heiskanen

Suomen Biljardiliitto on myöntänyt kaksi merkittävää tunnustusta 8-pallon SM-kilpailujen yhteydessä. Rakkaan lajimme eteen paljon urallaan tehneet Aki Heiskanen ja Jari Peltonen on molemmat palkittu SBiL:n kultaisen ansiomerkin arvoisesti. (nro 15 & 17)

Aki "Rabbit" Heiskanen, kaikkien aikojen mitalisti Suomen poolbiljardissa ja lähes 30v ura on mykistävän mittava. Aki on lisäksi ollut erinomainen esimerkki nuorille, edesauttanut monet uudet tulokkaat lajin pariin ja jakanut oppejaan myös kokeneiden kanssakisailijoiden kanssa auttaakseen näin koko Suomea menestymään rakkaassa lajissamme.

Tiesitkö, että Aki Heiskanen on vuodesta 1994 alkaneen uran jälkeen voittanut vähintään yhden SM-mitalin jokaisena vuotena sen jälkeen. Pelkästään päälajissaan poolissa ja ainoastaan henkilökohtaiset poolbiljardin SM-mitalit huomioituna Heiskanen on voittanut uskomattomat 15 Suomenmestaruutta ja 47 SM-mitalia. (http://www.akiheiskanen.com/)

 

Jari "Jape" Peltonen on huippusuositun PELIKA biljardiliigan perustaja pyörittäen myös koko toimintaa 21 vuotta (1996-2017). Jari on pitkän uran aikana ollut myös aktiivisesti nuorisotalojen toiminnassa, perustamassa biljardiyrittäjien yhdistystä ja kehittänyt pooljaostossa ja Pelikassa Suomen biljardia yli neljännesvuosisadan ajan.

Tiesitkö, että PELIKA biljardiliiga auttoi merkittävästi 8-pallon virallisten kilpailusääntöjen leviämisen koko Suomessa omalla aktiivisella toiminnallaan ja sääntöjulisteillaan. Lisäksi erityisesti naispelaajien määrä lähti hienoon kasvuun pelikan kilpailutoiminnan avustamana. Vuosittain biljardiliigaa pelaa n. 1000-1600 pelaajaa ja kaikkiaan pelannut yli 4000 yli 300:ssa eri biljardipaikassa. 

 

Kummallakin Biljardin "Hall of Fame" jäsenellä on ollut ja on edelleen ISO sydän ja he ovat antaneet lajillemme paljon! Nöyrät kiitokset koko suomalaisen biljardin puolesta!

-Joni Ahola / Sbil pj-

https://www.sbil.fi/liitto/ansiomerkit/