Seuravalmentajakurssin ensimmäinen jakso pidetty onnistuneesti

15.4.2014

Seuravalmentajakurssin osallistujat
Seuravalmentajakurssin osallistujat
Kurssin vetäjä Heikki Aunio
Kurssin vetäjä Heikki Aunio

Yhdeksän urhoollista ja aktiivista biljardivalmennuksesta kiinnostunutta henkilöä osallistui vuoden 2014 seuravalmentajakurssin ensimmäiselle jaksolle. Taso I kurssikokonaisuus on uudistettu tälle vuodelle tiivistäen aikaisemman viiden kurssipäivän kesto neljään päivään.

SBiL seuravalmentajakurssi Taso I, 12-13.4.2014 Espoo

Kurssilla käsiteltiin perustehtäviä niin ryhmä- kuin yksilövalmennuksen kannalta, kuten mm. perustekniikan opettamista, harjoitusohjelmien tekemistä sekä käytännön biljardiopetusta. Kurssin vetäjä Heikki Aunio oli tyytyväinen ensimmäisen jakson toteutukseen ja kurssilaisten aktiivisuuteen:

- Joo oli jälleen tosi hyvä kurssi. Aikataulutuskin osui nappiin. Oli todella haaste saada eriytettyä oleelliset asiat edellisistä kurssikokonaisuuksista ja mahduttaa ne sopivassa määrin nykyiseen formaattiin. Toki kurssilaisten lukumäärä, pöytien lukumäärä ja käytettävissä oleva aikakin vaikuttaa kaikkeen. En päästänyt itseäni helpolla ja se kannatti. Kokonaisuudesta tulee hyvä. On tärkeätä uudistua aika ajoin.

- Kurssilla käytiin läpi mm. valmentajana olemista biljardin edustajana, alkeisopetusta, lyöntiasennon ja tekniikan opettamista, opettamisen taitoa, harjoittelun erilaisia muotoja ja harjoitusohjelmien tekemistä. Tästä on hyvä jatkaa syksyä kohti jolloin kurssilaiset syventyvät hieman lisää harjoittelun ja sen seurannan maailmaan sekä pääsevät kokeilemaan taitojaan alkeiskurssien vetämisessä oikeiden aloittelijoiden kanssa. Haluan antaa erityiskiitoksen kaikille kurssilaisille. Oli mahtavaa tutustua uusiin biljardiveljiin ympäri Suomen. He olivat todella innostuneesti mukana ja toivat esiin paljon hyviä ajatuksia sekä tapoja biljardin ilosanoman levittämiseen.

Ensi syksylle jää siis kurssikokonaisuuden toinen jakso jonka jälkeen kurssilaiset saavat Suomen Biljardiliitto ry:n hyväksymän biljardin seuravalmentaja –statuksen sekä diplomin todistuksena suoritetusta kurssista.